Senica postúpila cez MTK do 2. predkola EL

SITA
12.7.2012 21:43

Futbalisti FK Senica postúpili do 2. predkola Európskej ligy, keď v odvetnom stretnutí zdolali na vlastnom trávniku MTK Budapešť 2:1. V prvom zápase v maďarskej metropole si slovenský účastník európskej súťaže vybojoval remízu 1:1.

Senica postúpila cez MTK do 2. predkola EL
SITA

Zverenci trénera Zdeňka Psotku sa stretnú v 2. predkole kontinentálneho pohára číslo dva s cyperským tímom APOEL Nikózia. Prvý duel je na programe 19. júla v Nikózii, odveta o týždeň neskôr v Senici.

O víťazstve Senice nad MTK rozhodli v druhom polčase presnými zásahmi Blackburn a Kalabiška. Hostia išli po zmene strán do vedenia, keď sa z pokutového kopu presadil kapitán Kanta, ale rovnako ako prvý duel aj tentoraz dohrávali iba v desiatich, keď po druhej žltej karte musel z ihriska predčasne odísť v 70. min Vadnai. Domáci početnú výhodu využili a po dvoch góloch sa tešili z prvého postupu v pohárovej Európe v klubovej histórii. 

Výsledok - 1. predkolo Európskej ligy:
FK Senica (SR) - MTK Budapešť (Maď.) 2:1 (0:0)
Góly: 72. R. Blackburn, 87. Kalabiška - 51. Kanta (z pok. kopu), ŽK: 24. Wijlaars, 35. Kalabiška, 89. R. Blackburn, 90.+ Bolinha - 30. Zsidai, 35. Lázok, 39. Vadnai, ČK: 70. Vadnai (MTK) po druhej ŽK, rozhodovali: Derdo - Levko, Byckalo (všetci Ukr.), 2684 divákov. 

Zostavy
Senica: Kamesch - Križko, P. Pavlík, E. Brabec, Kalabiška - Jar. Diviš (90.+ Janso), T. Kóňa, Wijlaars, M. Ďurica (90. Bolinha) - Hošek (60. Diarrassouba), R. Blackburn 
MTK Budapešť: Hegedüs - Hidvégi, Kelemen, Vukmir, Wolfe - Könyves, Kanta, Vadnai, Zsidai, Rácz (46. Csíki) - Lázok (74. Nikházi) 

Súboj sa niesol zo začiatku v komornej atmosfére. Na kvalitne pripravenom trávniku začali lepšie hostia, ktorí pohrozili už v 2. min. Zsidai uvoľnil Könyvesa, ale ten pred Kameschom neuspel. Senický gólman včasným vybehnutím sa mu vrhol pod nohy a šancu zmaril. Seničania s pribúdajúcimi minútami sa vymanili z defenzívy a prihrávkami nakrátko sa dostali k ohrozeniu Hegedüsa. Ako prvý brankára MTK preveril Kóňa. Domáci pozorne držali hostí na dištanc. Hráči MTK sa snažili dostávať za chrbát senickej obrany nakopávanými loptami, ale stopérska dvojica Pavlík, Brabec všetko riešila s prehľadom. V 23. min po hrubej chybe Križka, ktorý poslal zbytočne malú domov, vystihol pomalú loptu Lázok, ale Kamesch opäť včas vybehol. V 26. min dlhé autové vhadzovanie Diviša našlo Kóňu, ktorý hlavičkoval nad brvno. V 35. min Hošek odrazenú loptu bez prípravy pálil medzi žrde, čím donútil Hegedüsa výborne zasiahnuť. V 40. min mohol otvoriť skóre zápasu Blackburn, ale z 10 m zbrklo zahodil a vypálil nad. Pred odchodom do šatní Hošek mieril z dobrej pozície vedľa bránky.

Po obrátke bolo vidieť väčšie úsilie po góle zo strany hráčov Senice, ktorí sa ocitli častejšie v šestnástke MTK. Hostia trpezlivo vyčkávali na rýchle protiútoky. Po jednom z nich prenikajúceho Kantu nedovolene faulom zastavil v šestnástke Brabec a v 51. min faulovaný kapitán MTK prízemnou strelou premenil pokutový kop. V 62. min strelu striedajúceho Csíkiho z 22 m Kamesch s námahou zneškodnil. V 64. min razantný, takmer strieľaný center Kóňu trafil nad nabiehajúci Pavlík. V 70. min hrubý faul Vadnaia na Wijlaarsa ocenil ukrajinský arbiter Derdo druhou žltou kartou pre maďarského hráča a poslal ho predčasne pod sprchy. Seničania boli stále pri chuti a cítili šancu na vyrovanie. V 72. min center Diviša do šestnástky našiel Blackburna, ktorý hlavičkoval do šibenice - 1:1. V 75. min pálil tesne nad pravú šibenicu z 30 m Csíki. Na opačnej strane mal veľkú šancu Diviš, ktorý vyzvŕtal kľučkami Kelemena a ľavačkou z hranice šestnástky vypálil. Hegedüs však jeho pokus vyrazil s námahou na roh. V 87. min po spolupráci s Blackburnom rozhodol Kalabiška strelou bez prípravy ľavačkou k pravej žrdi o postupe Senice do druhého predkola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok