Slovan v odvete triumfoval. Teší sa z postupu do ďalšieho kola

TA3 TASR
30.7.2019 20:00

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v odvete 2. predkola Európskej ligy na ihrisku kosovského KF Feronikeli 2:0 a po triumfe 2:1 na Tehelnom poli postúpili do ďalšej fázy. Skóre otvoril v 19. minúte Vernon De Marco, po prestávke pridal druhý gól David Holman.

Slovan v odvete triumfoval. Teší sa z postupu do ďalšieho kola
TASR/Pavel Neubauer

V treťom predkole Európskej ligy narazí Slovan na zdolaný tím z 2. predkola Ligy majstrov. Bude to buď írsky FC Dundalk, alebo azerbajdžanský FK Karabach, ich vzájomný zápas je na programe v stredu 31. júla. Prvé zápasy 3. predkola EL sú na programe vo štvrtok 8. augusta, odvety o týždeň neskôr 15. augusta.

Slovan pricestoval do Kosova bez vykartovaného Ljubičiča, no so Šporarom, ktorý v uplynulom ligovom zápase nehral. "Belasí" mali od začiatku zápasu prevahu, loptu držali častejšie na kopačkách. Hrali trpezlivo, no prvú väčšiu šancu mali domáci po 14. minútach. Po centri z pravej strany minul loptu tesne Hoti, hneď po ňom pálil nebezpečne z uhla Hoxha. V 19. minúte však nacentroval sprava Holman a De Marco vyskočil v šestnástke najvyššie - 0:1. V 34. mohli vyhrávať Bratislavčania už o dva góly, no Šporar len tesne nedočiahol na strieľanú prihrávku de Kampsa.

Do druhého polčasu vstúpili zverenci Jána Kozáka opäť aktívne. Hneď v jeho úvode mali možnosť štandardnej situácie, Moha z dobrej vzdialenosti tesne prestrelil. V 54. minúte už však Slovanu vyšla akcia, keď Šporar poslal loptu Holmanovi a maďarský reprezentant ju poslal do siete domácich po druhý raz - 0:2. Greif vzápätí na druhej strane zneškodnil veľkú šancu Fazliuovi. "Belasí" však mali zápas aj naďalej pod kontrolou a jediná veľká šanca domácich v 2. polčase ich nevyviedla z miery. Naopak, na druhej strane mohol zvýšiť po peknej individuálnej akcii Šporar. Slovan si v závere pohodlne postrážil svoj triumf a po prvý raz v tejto sezóne v pohárovej Európe neinkasoval.

KF Feronikeli - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)
Góly: 19. De Marco, 54. Holman. Rozhodovali: Frid - Yakobov, Barbiro (všetci Izr.), ŽK: Prekazi, Hoti, Islami, Topalli- De Marco, Bajrič, ČK: 87. Zeka (Feronikeli).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok