Zsuzsovú obvinili v súvislosti s plánovaním Lipšicovej vraždy

TA3 TASR SITA
26.7.2019 15:13

Údajnú "volavku" Mariana Kočnera Alenu Zsuzsovú vyšetrovateľ obvinil v súvislosti s plánovanou prípravou vrážd. Mali sa týkať advokáta Daniela Lipšica a prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho.

Zsuzsovú obvinili v súvislosti s plánovaním Lipšicovej vraždy
SITA/Jakub Julény

Policajti obvinili v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka okrem Zsuzsovej aj Tomáša Szabóa a Zoltána Andruskóa z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Ako ďalej Polícia informuje na sociálnej sieti, spolu s väzobne stíhanou trojicou obvinili v tej istej veci tiež Adama H. a Dávida Sz. Táto dvojica bola zadržaná pri policajnej akcii Virtuóz. "Vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," dodala polícia.

Podľa informácii Rozhlasu a televízie Slovenska a televízie Markíza by malo obvinenie vyplynúť z vyšetrovania prípravy vraždy advokáta Daniela Lipšica a prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. „Doposiaľ na Úrad špeciálnej prokuratúry nebolo doručené žiadne nové uznesenie o vznesení obvinenia k osobe Alena Zs.," reagovala hovorkyňa GP Andrea Predajňová.

Jedného z prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku alebo advokáta Daniela Lipšica, ktorých prípravu vraždy má vyšetrovať aj policajná inšpekcia, na 99 percent lustrovali. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár to povedal vo februári tohto roku s tým, že sa na tom pravdepodobne podieľali policajti.

Momentálne sú v prípade vraždy Jána Kuciaka obvinení piati ľudia, konkrétne Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Zoltán Andruskó, Alena Zsuzsová a podnikateľ Marian Kočner. Tomu je pripisovaná úloha objednávateľa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok