Dominátor chce vstúpiť do politiky, cieli na najvyšší post

TA3 TASR
26.7.2019 13:01

Bývalý hokejový brankár Dominik Hašek v piatok v rozhovore pre Rádio Impuls povedal, že si v najbližších prezidentských voľbách v ČR dokáže predstaviť svoju kandidatúru. Informoval o tom webový denník Aktualne.cz.

Dominátor chce vstúpiť do politiky, cieli na najvyšší post
TASR/AP

Olympijský víťaz z Nagana 1998 v máji vystúpil ako rečník na demonštrácii organizovanej iniciatívou Milion chvilek pro demokracii na Václavskom námestí, pripomína Aktuálne.cz. Hašek vtedy českému premiérovi Andrejovi Babišovi vyčítal jeho údajnú spoluprácu s komunistickou Štátnou bezpečnosťou.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Detroitom však zatiaľ svoju kandidatúru odmietol potvrdiť. "Teraz mám svoju prácu, ktorú mám veľmi rád a chcem ju robiť naplno. Rozhodnem sa až o dva, o tri roky, ale všetko je možné," povedal v rozhovore.

Päťdesiatštyriročný Hašek sa podľa svojich slov venuje každý deň 2-3 hodiny štúdiu politiky. "Zároveň rád robím veci, ktoré sú zodpovedné," dodal. Súčasný český prezident Miloš Zeman zvíťazil v prezidentských voľbách v roku 2018. Funkčné obdobie českej hlavy štátu je päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok