Matovič sa pustil do Trubana a Beblavého: Nehrajte sa na nových

TA3 TASR SITA
25.7.2019 15:18

Líder OĽANO Igor Matovič kritizuje lídrov koalície strán Progresívne Slovensko/Spolu Michala Trubana a Miroslava Beblavého. Trubanovi odkázal, aby nehral divadlo na nových politikov, keďže v koalícii sú jeho blízkymi spolupracovníkmi dlhoroční politici. "Pán Truban, nebude z vás dobrý premiér, a pánboh ochraňuj Slovensko, ak by ste mali pokračovať takýmto spôsobom," odkázal Matovič v súvislosti s kauzou prenájmu Námestia SNP.

Išlo o skrytú podporu?

Matovič spomenul okrem Beblavého, ktorý pôsobil v SDKÚ-DS a Sieti, napríklad aj Martina Poliačika, ktorý pôsobil v SaS. Na tlačovom brífingu povedal, že nesúhlasí s tvrdením expremiéra Roberta Fica, že iniciatívu Za slušné Slovensko financoval niekto zo Spojených štátov amerických.

Aktivity iniciatívy podľa neho platili občania. Na druhej strane je podľa Matoviča pravda, že iniciatíva robila skrytú podporu kandidátom koalície PS/Spolu a vznikajúcej strany Za ľudí.

Aktivity iniciatívy Za slušné Slovensko platili podľa Matoviča občania, ktorí nezištne podporovali organizáciu protestov. "Mali sme nádej, že to bude čisto občianska iniciatíva," uviedol. Matovič dodal, že na protestoch mohli vystúpiť len budúci kandidáti koalície PS/Spolu. Predstavitelia iniciatívy majú podľa neho veľmi blízke vzťahy s touto koalíciou. "Netvárme sa, že Za slušné Slovensko nie je predĺženou rukou týchto strán," skonštatoval s tým, že iniciatíva podporila v minuloročných komunálnych voľbách tých kandidátov na primátorov, ktorých podľa neho podporovalo aj Progresívne Slovensko.

Matovič by očakával, že Truban bude spájať a nebude podlo útočiť proti prípadným budúcim kolegom a nebude podporovať klamstvá. "Pán Truban vie, že ľudia z iniciatívy Za slušné Slovensko zaklamali, keď povedali, že som odmietol prenechať Námestie SNP osobnostiam a organizátorom Nežnej revolúcie," povedal Matovič, ktorý rezervoval Námestie SNP od 14. do 19. novembra na oslavy 30. výročia Nežnej revolúcie.

K reakciám sa pripojil aj Kiska

Fico aj Matovič označili Za slušné Slovensko ako politickú organizáciu strán PS/Spolu a Za ľudí. Truban reagoval, že Matovič a Fico svojimi poslednými konšpiračnými vyjadreniami a útokmi ukázali, že patria do starej generácie politikov, ktorých treba vymeniť. Líder koalície tiež vyjadril podporu iniciatíve Za slušné Slovensko, ako aj ľútosť nad tým, že je využívaná na politický boj.

Na vyjadrenia lídra hnutia OĽANO reagoval na Facebooku aj bývalý prezident a predseda pripravovanej strany Za ľudí Andrej Kiska. Uviedol, že ak politici nemajú čo ponúknuť občanom, snažia sa zaujať útokmi na iných. V poslednom čase sa podľa Kisku s takými politikmi roztrhlo vrece a niektorí neskúsenejší im skočili na ich hru. Jediný, kto tomu tlieska, je podľa neho strana Smer a extrémisti. "Vážme, prosím, slová a ponúkajme ľuďom riešenia a obsah a nie nové hádky a konflikty," konštatoval bývalý prezident.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok