KĽDR odpálila z východného pobrežia dve strely. Padli do mora

TA3 TASR
25.7.2019 00:36

Severná Kórea vypálila dve neidentifikované strely z okolia mesta Wonsan na svojom východnom pobreží, ktoré dopadli do mora. Informovalo o tom velenie juhokórejskej armády, ktoré citovala tlačová agentúra Jonhap.

Severná Kórea "vypálila jednu neidentifikovanú strelu o 05.34 h a druhú o 05.57 h, z oblastí okolo mesta Wonsan. Strely leteli približne 430 kilometrov", uviedlo juhokórejské velenie. "Naša armáda pozorne sleduje situáciu pre prípad odpálenia ďalších striel a sme v stave pohotovosti," dodalo velenie. Juhokórejské a americké tajné služby analyzujú, aké strely presne Sever vypálil, uviedlo ešte velenie v oznámení.

Severná Kórea naposledy podnikla veľký test zbraní začiatkom mája. KĽDR vypálila 4. mája celú sériu striel, medzi ktorými sa nachádzal aj "nový typ taktickej navádzanej zbrane". O päť dní vypálila množstvo striel, vrátane dvoch rakiet krátkeho doletu.

Najnovšie vypálenie striel sa uskutočnilo v čase, keď Severná Kórea vedie rozhovory so Spojenými štátmi o obnovení pracovných rokovaní o svojom jadrovom programe. Na obnovení dialógu medzi KĽDR a USA sa dohodli v júni severokórejský vodca Kim Čong-un a americký prezident Donald Trump, ale Pchjongjang vyzval Washington aj Soul, aby zrušili svoje spoločné vojenské cvičenia naplánované na august.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok