Na Slovensko prišlo rekordne veľa turistov, dôvodom boli aj MS

TA3 SITA
23.7.2019 09:35

Májové čísla cestovného ruchu lámu rekordy. Počet turistov v máji prelomil rekord a na Slovensku bolo 550.000 návštevníkov, ktorí u nás dokopy strávili takmer 1,5 milióna nocí. Prispeli k tomu aj hokejoví fanúšikovia, keďže v Košiciach narástol počet prenocovaní v máji medziročne o 20.000 a v Bratislave dokonca o 30.000.

"Slovensko potrebuje intenzívne pracovať na podpore turizmu, aby sme dokázali konkurovať okolitým štátom. Som rád, že okrem krokov, ktoré podniká sekcia cestovného ruchu na ministerstve dopravy, sa nám úspešne podarilo využiť na propagáciu našej krajiny aj hokejové majstrovstvá sveta," povedal štátny tajomník rezortu dopravy Peter Ďurček. Najvyššie medziročné rasty sa v štruktúre cudzincov prejavili najmä na návštevnosti z krajín, z ktorých tímy hrali na hokejovom šampionáte.

Napríklad k nám pricestoval viac ako štvornásobný počet Fínov, tri a pol násobok počtu návštevníkov zo Švédska a štyri a pol krát viac počtu návštevníkov zo Švajčiarska. Najvyšší rast počtu návštevníkov mali Lotyši. Prišlo ich až šesťkrát viac ako pred rokom. Májové čísla z tohto roku sú také dobré, že prekonali aj minuloročný jún, kedy už niektorí ľudia zvyknú začínať svoje dovolenky.

Stále platí, že najviac turistov v tomto roku je zo Slovenska. Dokopy to bolo viac ako 327 933 Slovákov, čo je medziročný nárast o 17,6 percenta. "Aj súčasné čísla ukazujú, že zavedenie rekreačných poukazov je správny krok, ktorý pomáha domácemu turizmu a rasty slovenských rekreantov sú nadpriemerné," povedal Peter Ďurček. Podľa jeho slov sa Slovensku najmä vďaka tomu darí v posledných mesiacoch lepšie konkurovať okolitým štátom v lákaní nových turistov, čo je jedným z hlavných cieľov rezortu dopravy v oblasti cestovného ruchu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok