Nad hlavným mestom sa týči nová najvyššia budova Slovenska

TA3 SITA
22.7.2019 13:21

Bratislava a Slovensko má po sedemnástich rokoch novú najvyššiu budovu. Na streche budovy Nivy Tower v Bratislave umiestnili malý strom, ktorý signalizuje, že budova dosiahla svoju maximálnu výšku. So svojimi 125 metrami predbehla budovu centrály Národnej banky Slovenska, ktorá má 111 metrov.

Nad hlavným mestom sa týči nová najvyššia budova Slovenska
SITA

Zhotoviteľ projektu, spoločnosť HB Reavis, očakáva celkové dokončenie stavby do konca roka 2019. Informovalo o tom na svoje internetovej stránke občianske združenie Yimba.

Výstavba budovy Nivy Tower sa začala v roku 2017 a je súčasťou výstavby novej autobusovej stanice Nivy. Budova má 29 kancelárskych a dve technické podlažia, celkovo 30-tisíc metrov štvorcových kancelárií najvyššieho štandardu. Na prvom nadzemnom podlaží sa nachádza lobby, odkiaľ je prístup na jednotlivé kancelárske podlažia. Z lobby má viesť aj samostatný výťah na najvyššie prístupné podlažie, kde by sa mala nachádzať panoramatická reštaurácia a terasa. V budove majú postaviť aj najrýchlejšie výťahy na Slovensku alebo vlastný bike-sharing.

Prenajímateľná plocha projektu stanica Nivy aj s Nivy Tower by mala presiahnuť 130-tisíc metrov štvorcových. Projekt je koncipovaný ako spojenie nákupného centra, autobusového terminálu a modernej mestskej tržnice v Bratislave. Koncept stanice navrhla britská architektonická kancelária Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert + Talaš. Nové priestory samotnej stanice budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia, pričom nástupištia autobusov budú v podzemí. Momentálne najvyššiu budovu Nivy Tower má v budúcnosti predbehnúť ešte vyššia stavba. Prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, ktorý plánuje postaviť spoločnosť J&T Real Estate v Bratislave, má mať výšku až 160 metrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok