Trump oznámil zostrelenie dronu. Irán vraj nereagoval na výzvy

TA3 TASR
18.7.2019 22:01

Loď amerického vojenského námorníctva zostrelila v Hormuzskom prielive iránske bezpilotné lietadlo, ktoré sa k plavidlu priblížilo na približne 1000 metrov. Informácia pochádza z vyhlásenia amerického prezidenta Donalda Trumpa. Irán tvrdí, že o ničom nevie.

Iránsky dron zostrelila americká vrtuľníková výsadková loď USS Boxer po tom, čo Irán neuposlúchol opakované výzvy na jeho stiahnutie, povedal Trump.

K incidentu došlo po tom, čo iránske revolučné gardy zadržali v nedeľu v Hormuzskom prielive južne o iránskeho ostrova Larak zahraničný tanker s 12 členmi posádky pre obvinenia z pašovania ropy.

Iránska vláda nemá vedomosť o tom, že by jedno z bezposádkových lietadiel zostrelila americká armáda, ako vyhlásil iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf to povedal po príchode do newyorského sídla Organizácie Spojených národov, kde mal rokovať s jej generálnym tajomníkom Antóniom Guterresom. "Nemáme žiadne informácie o tom, že by sme dnes boli stratili dron," povedal Zaríf krátko po spomínanom vyhlásení Trumpa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok