Maďarský diskár Fazekas zrejme dopoval, hrozí mu koniec kariéry

TA3
11.7.2012 12:02

Maďarský diskár Róbert Fazekas sa zrejme previnil voči dopingovým pravidlám už druhýkrát počas kariéry a na OH do Londýna s najväčšou pravdepodobnosťou nepocestuje.

Maďarský diskár Fazekas zrejme dopoval, hrozí mu koniec kariéry
SITA

Atlét v utorok popoludní nefiguroval na aktualizovanej nominačnej súpiske Maďarského olympijského výboru (MOB), pričom sa objavila informácia, že jedného z maďarských športovcov v rámci mimosúťažnej kontroly pozitívne testovali na zakázanú látku stanozolol. Podľa maďarského reglementu však meno dopingového hriešnika môžu úrady zverejniť až po pozitívne testovanej B-vzorke. "Meno športovca nesmie byť zverejnené až do právoplatného ukončenia celého procesu," napísal v oficiálnom stanovisku MOB, ktorý zredukoval počet vyslaných športovcov zo 159 na 158. Konečnú nomináciu do Londýna zverejní olympijský výbor v stredu.

Fazekasova prvá kauza z roku 2004 pobúrila celé Maďarsko a vyvolala rozsiahle kontroverzie. Diskár po tom, čo vyhral olympijskú súťaž v Aténach, dokázal dopingovým komisárom odovzdať namiesto 75 len 25 mililitrov moču. Tým porušil striktné predpisy a o zlatú medailu prišiel, pričom si musel odpykať aj dvojročný dištanc.


V súčasnosti 36-ročný skúsený pretekár sa však vrátil do vrhačského kruhu, v Pekingu na OH 2008 skončil na 8. mieste a po splnení olympijského A-limitu dokonca v Londýne poškuľoval aj po medaile, pripomenul denník Nemzeti Sport. Ak sa potvrdí jeho pozitívny nález aj v B-vzorke,
Fazekas sa zrejme poberie na športový dôchodok. Podľa pravidiel MOB totiž druhé dopingové previnenie nesie so sebou automaticky doživotný zákaz pretekania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok