Po ochladení sa vráti horúce leto, teploty porastú k tridsiatke

TA3 TASR
14.7.2019 19:23

Po miernom ochladení sa Slovensko opäť dočká výraznejšieho oteplenia. Koncom budúceho týždňa by sa totiž teploty mali znova dostať k 30 stupňom Celzia. Na juhu Slovenska by mohli teploty vystúpiť k 33 stupňom Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti.

Po ochladení sa vráti horúce leto, teploty porastú k tridsiatke
SITA/AP

"Spočiatku bude do našej oblasti zasahovať okraj tlakovej výše a bude k nám prúdiť vzduch od severozápadu až severu. V druhej polovici budúceho týždňa sa nad strednou Európou bude nachádzať nevýrazná oblasť vyššieho tlaku a najmä cez víkend k nám začne od juhozápadu prúdiť teplý vzduch," píše SHMÚ.

Meteorológovia predpokladajú, že v pondelok 15. júla by sa najvyššia denná teplota mala pohybovať v rozpätí od 20 do 27 stupňov Celzia. V utorok a stredu 16. – 17. júla by malo byť popoludní približne o jeden stupeň teplejšie. Vo štvrtok a v piatok 18. – 19. júla by mala maximálna denná teplota dosahovať 23 až 29 stupňov Celzia. Ešte teplejšie by malo byť cez víkend 20. – 21. júla. "Počas budúceho víkendu dosiahne najvyššia denná teplota 25 až 31, v nedeľu na juhu až do 33 stupňov Celzia," poznamenáva SHMÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok