Smrteľná nehoda na elektrokolobežke, zahynula televízna hviezda

TA3 ČTK
14.7.2019 18:36

V Londýne zahynula pri nehode na elektrickej kolobežke známa youtuberka a televízna moderátorka Emily Hartridgeová. Podľa britských médií ide v krajine o prvú smrteľnú nehodu používateľa elektrickej kolobežky, ktorá sa podľa britských zákonov nesmie používať v cestnej premávke.

Smrteľná nehoda na elektrokolobežke, zahynula televízna hviezda
Youtube.com/Epidemic Sound

Tridsaťpäťročnú Hartridgeovú zrazilo v piatok nákladné auto na kruhovom objazde v londýnskej štvrti Battersea. Utrpela smrteľné zranenia a zomrela na mieste. Jej úmrtie potvrdili blízki na jej instagramovom účte. Hartridgeová bola trénerkou fitnesu a známou osobnosťou sociálnych sietí, jej kanál o životnom štýle na YouTube sleduje cez 340-tisíc odoberateľov. Pracovala aj ako moderátorka na televíznej stanici Channel 4.

V Británii sa podľa zákona nesmie na elektrických kolobežkách jazdiť na cestách, ani na chodníkoch, pretože ide o dopravný prostriedok, ktorý nesmie do premávky. Teoreticky by tak na nich mali ľudia jazdiť len na súkromných pozemkoch, ale prax tomu nezodpovedá. Výrobcovia elektrokolobežiek sa snažia presvedčiť britskú vládu, aby zákon o cestnej premávke novelizovala.

Elektrické kolobežky zažívajú v súčasnosti po celom svete boom, často ich používajú najmä turisti vo veľkomestách. Vedenia miest sa snažia prevádzku týchto kolobežiek regulovať, napríklad znižovaním maximálnej povolenej rýchlosti, zakázom vjazd na chodníky alebo do niektorých častí mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok