Stará Ľubovňa varovala turistov, v lesoch sa pohybuje medveď

TA3 SITA
13.7.2019 09:29

V Ľubovnianskej vrchovine v okrese Stará Ľubovňa sa pohybuje medveď, verejnosť by tak mala zvýšiť opatrnosť pri návšteve tamojších lesov.

Stará Ľubovňa varovala turistov, v lesoch sa pohybuje medveď
TASR/František Iván (ilu)

Upozorňuje na to mesto Stará Ľubovňa na svojej internetovej stránke, podľa ktorej pohyb medveďa hnedého zaznamenali v uplynulých dňoch na Oslom a Širokom vrchu. Pozor by si mali dať ľudia aj pri návšteve širokého okolia v rámci spomínaného pohoria, keďže medveď ďalej migruje daným územím.

„V letnom období patrí návšteva lesov a hôr k jedným z najpreferovanejších spôsobov, ako počas letných prázdnin či dovolenky tráviť voľný čas. V súvislosti s výskytom medveďa v Ľubovnianskej vrchovine však vyzývame obyvateľov i návštevníkov na mimoriadnu ostražitosť,“ uviedol Aleš Solár, prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni. Návštevníkov okolitých lesov upozornil, aby sa snažili byť o čosi hlučnejší a pohybovali sa vo väčšom počte, nie jednotlivo. „Pevne veríme, že k nijakým stretom medveďa s ľuďmi nedôjde,“ poznamenal.

V prípade zaznamenania ďalších informácií o pohybe medveďa hnedého v Ľubovnianskej vrchovine môže verejnosť kontaktovať Mestskú políciu (159) alebo Poľovnícke združenie OSLI (0917 888 533).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok