Unesené trojtýždňové dievčatko našli v Nemecku

TASR
10.7.2012 10:38

Iba trojtýždňové dievčatko, ktoré minulú stredu uniesli pred očami matky z kočíka v Ústí nad Labem, našla zrejme nemecká polícia. Je živé a zdravé. Česká polícia potvrdila, že dieťa zodpovedá popisu a matka je na ceste do Nemecka, aby dievčatko identifikovala. Informovali o tom dnes české médiá.

Unesené trojtýždňové dievčatko našli v Nemecku
CTK

Spravodajská televízia ČT24 uviedla, že podrobnosti polícia zverejní, až keď sa potvrdí, že ide skutočne o nezvestné bábätko. Na dnešné popoludnie pripravuje tlačovú konferenciu.

"Včera sa kolegom podarilo zaistiť dieťa, vekom odpovedajúce unesenému dievčatku," citovala ČT24 riaditeľa ústeckej polície Vladimíra Danyluka.

Unesené dievčatko sa volá Michala Janová a narodilo sa 16. júna. Jeho únoscom bol údajne muž bielej pleti vysoký 180-190 centimetrov s krátkymi hnedými vlasmi, ktorý sa matky - pravdepodobne nemecky - opýtal, či je dieťa jej a keď to potvrdila, zobral ho z kočíka a ušiel na čiernom aute VW Touran s odcudzenou ŠPZ smerom do Nemecka. Česká polícia preto požiadala o pomoc nemeckých aj poľských kolegov.

České médiá naznačovali, že prípad by mohol mať aj iné pozadie. Polícia pátrala tiež po otcovi dieťaťa, ktorý nie je v rodnom liste uvedený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok