Bratislavské Staré Mesto rozšíri rezidenčné parkovanie o tieto ulice

TA3 SITA
10.7.2019 11:42

Bratislavská mestská časť Staré Mesto rozšíri v júli rezidenčné parkovanie o šesť ulíc. Pôjde o ulice Čelakovského, Dankovského, Koreničovu, Krátku, Smetanovu a Tvarožkovu.

Bratislavské Staré Mesto rozšíri rezidenčné parkovanie o tieto ulice
TASR/Jaroslav Novák (ilustračná fotografia)

Podmienkou je parkovacia karta

Po úprave dopravného značenia celkovo vytvoria 151 parkovacích miest, z toho 131 pre rezidentov s trvalým pobytom v mestskej časti, 15 miest bude voľných (pre návštevníkov Bratislavy) a ďalšie miesta vyhradia napríklad pre ťažko zdravotne postihnutých. Informovala o tom mestská časť Staré Mesto na svojej facebookovej stránke.

Na uliciach, na ktorých zavedie Staré Mesto rezidenčné parkovanie, mali obyvatelia často problém zaparkovať. V prípade, že rezidenti daných ulíc ešte nemajú parkovaciu kartu, musia si ju kúpiť na miestnom úrade v Starom Meste v hodnote 10 eur. Parkovacia karta následne oprávňuje držiteľa parkovať kdekoľvek na vyznačených miestach rezidenčnej parkovacej zóny v Starom Meste.

Pokračovanie parkovacej politiky

Nové značenie je pokračovaním zavádzania rezidenčnej parkovacej politiky, ktorá v Starom Meste funguje už niekoľko rokov. Obyvateľov šiestich ulíc bude mestská časť informovať o obmedzeniach spojenými s vytvorením dopravného značenia najneskôr týždeň pre začatím prác.

V Starom Meste už funguje rezidenčné parkovanie, ktoré má začať platiť aj v ostatných bratislavských mestských častiach od januára 2021. Parkovanie upravuje všeobecne záväzné nariadenie, ktoré mestskí poslanci schválili na poslednom júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. O vytvorení jednotlivých rezidentských zón nerozhodne mesto, ale mestské časti. Prevádzkovateľom parkovacej politiky nebude súkromná firma, ako je to momentálne v Starom Meste, ale hlavné mesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok