Fotogaléria: Hudba, tanec, tradície. Východná žila folklórom

TA3 TASR
7.7.2019 16:58

Slávnostné služby Božie v evanjelickom kostole vo Východnej odštartovali v nedeľu záverečný deň 65. ročníka Folklórneho festivalu Východná 2019. Jeden z najväčších folklórnych festivalov na Slovensku vyvrcholil popoludní galaprogramom v amfiteátri. Informovali o tom organizátori festivalu na webovej stránke. Pozrite si rozsiahlu fotogalériu snímok z uplynulého jubilejného ročníka.

Fotogaléria: Hudba, tanec, tradície. Východná žila folklórom
SITA/Ľubomíra Ivanková

Jeho súčasťou boli prehliadka talentov na malej scéne, hudobno-spevácky program Zo sveta v evanjelickom kostole či prehliadka tradičného ľudového odevu v pásme Cestou k vám. V programe nazvanom #enikibeniki sa v amfiteátri predstavili najúspešnejšie detské folklórne súbory z krajských súťaží.

Folklórny festival Východná vyvrcholil záverečným galaprogramom nazvanom Vtedy vo Východnej, ktorý sa začal na veľkej scéne v amfiteátri. Pod režisérskou taktovkou Stanislava Marišlera sa o vrchol festivalu postarali folklórne súbory Corvinus Közgáz (Maďarsko), Dúbrava (Česko), Kralycja (Ukrajina), Oro (Srbsko), Przyszowianie (Poľsko), Považan (Považská Bystrica), Podpoľanec (Detva), Živel (Bratislava), detský folklórny súbor Kornička (Trenčín), folklórna skupina Kýčera (Čierny Balog), Bardfa, spevácka skupina Ruthenia (Bratislava) a ľudová hudba Michala Pagáča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok