Messi po červenej karte bojkotoval ceremoniál, hovorí o korupcii

TA3 TASR
7.7.2019 15:36

Lionel Messi bol po svojom spornom vylúčení natoľko frustrovaný, že po zápase bojkotoval medailový ceremoniál a obvinil Juhoamerickú futbalovú konfederáciu z korupcie. Organizácia jeho obvinenia odmietla.

Messi po červenej karte bojkotoval ceremoniál, hovorí o korupcii
SITA/AP

CONMEBOL obvinil z korupcie

Argentínska futbalová reprezentácia získala na Copa America bronz, ale pre jej kapitána Lionela Messiho sa turnaj opäť skončil neslávne. Messi bojkotoval medailový ceremoniál po súboji o tretie miesto s Čile (2:1), v ktorom videl červenú kartu, po zápase obvinil Juhoamerickú futbalovú konfederáciu (CONMEBOL) z korupcie. Organizácia odmietla jeho obvinenia.

V sobotňajšej repríze predchádzajúcich dvoch finálových duelov kontinentálneho šampionátu viedli Argentínčania 2:0 vďaka gólom Sergia Agüera a Paula Dybalu, keď v 37. minúte do seba skočili Messi s Čiľanom Garym Medelom. Obaja dostali od hlavného arbitra Maria Diaza de Vivara z Paraguaja okamžite červenú kartu. Kapitán Argentíny si po zápase nedával servítku pred ústa. Vylúčenie označil za odvetu zo strany CONMEBOL za kritiku na adresu rozhodcov po semifinálovej prehre s domácou Brazíliou 0:2. Ekvádorský hlavný arbiter Roddy Zambrano odoprel Argentínčanom dva pokutové kopy a neoveril si svoje verdikty prostredníctvom VAR.

Sklamanie zažil aj v rokoch 2015 a 2016

"Za normálnych okolností by sme obaja vyviazli len so žltou kartou. Na turnaji sme mohli uhrať lepší výsledok, no jednoducho nás nenechali prebojovať sa až do finále. Korupcia a rozhodcovia kazia fanúšikom pôžitok z futbalu," vyhlásil Messi, ktorý zažil sklamanie proti Čile aj v rokoch 2015, 2016, v oboch prípadoch neuspelo jeho mužstvo vo finále v jedenástkovom rozstrele, pričom pred troma rokmi sám nepremenil jeden pokus. Podľa slov hráča FC Barcelona je všetko pripravené, aby domáca Brazília v nedeľu v stretnutí o zlato (22.00 SELČ) zdolala Peru. Trestu za svoje výroky sa neobáva: "Niekto musel konečne povedať pravdu."

Odpoveď CONMEBOL na seba nenechala dlho čakať. "Je neakceptovateľné, aby niekto na základe situácií, ktoré sú bežná súčasť hry, vyrukoval s nepravdivými a ničím nepodloženými obvineniami, ktoré útočia na integritu turnaja. Považujeme to za prejav dešpektu smerom k turnaju, všetkým účastníkom a stovkám profesionálov, ktorí sú členovia konfederácie. Tá sa od roku 2016 snaží zlepšiť transparentnosť, profesionalitu a rozvoj juhoamerického futbalu. Základný pilier fair play je schopnosť akceptovať výsledok,"uviedol CONMEBOL vo svojom vyhlásení, ktoré priniesla agentúra AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok