Dráma v centre Trnavy. Muž mieril zbraňou na ľudí aj na políciu

TA3 SITA
7.7.2019 10:53

Polícia v sobotu večer v centre Trnavy zasahovala proti mužovi, ktorý strelnou zbraňou ohrozoval ľudí na Trojičnom námestí. Zasahujúci policajti museli použiť varovný výstrel do vzduchu a pomocou donucovacích prostriedkov ozbrojeného 30-ročného Trnavčana spacifikovali.

Dráma v centre Trnavy. Muž mieril zbraňou na ľudí aj na políciu
TASR/Milan Drozd (ilu)

Krátko po 22:00 prijala polícia oznámenie, že v Bernolákovom parku v Trnave sa nachádza muž so zbraňou. Ten sa presunul k Trojičnému námestiu v absolútnom centre mesta. Po príchode policajtov na miesto mieril na ľudí a ohrozoval ich. „Policajti ho vyzvali, aby odhodil zbraň, čo neuposlúchol. V tej chvíli existovalo reálne ohrozenie života a zdravia ľudí na námestí, ako aj samotných policajtov, na ktorých mieril,“ píše polícia na sociálnej sieti.

Preto po opakujúcich sa výzvach na odhodenie zbrane použili policajti varovný výstrel do vzduchu a vzápätí muža za pomoci donucovacích prostriedkov zadržali. Mladý muž sa nachádza v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa. Celý incident sa podľa informácií polície zaobišiel bez zranení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok