Za kŕče a hnačky nemohla voda, tvrdia organizátori Pohody

SITA
9.7.2012 16:43

Organizátori 16. ročníka festivalu Pohoda, ktorý sa konal 5. až 7. júla na trenčianskom letisku, čelia obvineniu zo strany niektorých návštevníkov z toho, že v areáli ľuďom umožnili piť vodu, ktorá nebola v poriadku.

Za kŕče a hnačky nemohla voda, tvrdia organizátori Pohody
SITA

Voda mala spôsobiť početné nevoľnosti, ktoré sa u niektorých prejavili hneď a u iných až po skončení podujatia. K najčastejším spomínaným prejavom patrili hnačky, zvracanie, horúčka a kŕče. Podľa návštevníkov bola vo štvrtok a v piatok úžitková voda pri hlavnom Bažant stagei označená ako pitná, čo mohlo spôsobiť nevoľnosti. V sobotu tam už nápis pitná voda chýbal.

"Pil som vodu pri Bažant stagei, pretože tam bolo napísane IVÓVÍZ - TRINKWASSER (pitná voda). V sobotu tento nápis zmizol. Dnes v noci (z nedele na pondelok) to išlo zo mňa vrchom spodom naraz niekoľkokrát, nezostalo vo mne nič, triaška bolesť brucha na nevydržanie. Vodu som si aj kupoval, aj pil, tam kde bolo označené že je pitná," napísal na webstránke pohodafestival.sk návštevník Matúš Konečný.

"Situácii ohľadom nevoľnosti niektorých našich návštevníkov sa venujeme a konzultujeme s našimi lekármi a hygienikmi. Pretože prísne dbáme na zdravotnú nezávadnosť pitnej vody, sme presvedčení, že zdrojom nevoľnosti nie je voda. Predbežne vodu, vrátane úžitkovej, ako zdroj vylučujeme, znamenalo by to totiž výrazne vyšší počet postihnutých. Trenčianska hygiena monitorovala festival počas celého jeho priebehu, vzala vzorky stravy, pitnej vody z cisterien i úžitkovej vody. Zatiaľ môžeme povedať, že za nevoľnosťami stoja určite extrémne horúčavy - veľký výdaj energie, dehydratácia, znížená imunita, úpaly. Podobný počet liečených sme zaznamenali v roku 2007, kedy boli podobne silné horúčavy ako v tomto roku," uviedli v pondelok organizátori v oficiálnom stanovisku. Na záver zaželali všetkým, ktorí majú akékoľvek zdravotné problémy, skoré uzdravenie.

Témy: Pitná voda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok