Bezákov projekt, arcibiskupskú reštauráciu, zatvorili

TASR
9.7.2012 11:59

Projekt odvolaného arcibiskupa Róberta Bezáka – reštaurácia Galéria v priestoroch arcibiskupského paláca v Trnave pravdepodobne skončil. Vedenie Trnavskej arcidiecézy dnes doručilo prevádzkovateľovi príkaz na zatvorenie reštaurácie z technických príčin na dobu neurčitú.

Bezákov projekt, arcibiskupskú reštauráciu, zatvorili
SITA

Zamestnanci o tomto kroku netušili, dnes dopoludnia ešte varili obedové menu. A tak si na zhruba päťdesiatich porciách hráškovej polievky, zapekaného bravčového plátku, kuracom soté a ryžovom nákype asi pochutia klienti arcidiecéznej charity, kam plánovali obedy z reštaurácie napokon odviezť. Reštauráciu Galéria otvorila arcidiecéza vo februári tohto roka.

V priestoroch Arcibiskupského paláca je situovaná  v susedstve obrazovej Galérie Trnavskej arcidiecézy, kde sa doteraz konali viaceré výstavy s náboženskou tematikou. Arcibiskupský palác je bývalý šľachtický konvikt Trnavskej univerzity 18. storočia a zámerom otvorenia reštaurácie v ňom bolo sprístupniť aj miesta, kde sa študenti kedysi stravovali.

Reštaurácia, galéria i ďalšie projekty dnes už emeritného arcibiskupa Bezáka mali viesť k väčšej otvorenosti arcidiecézy voči veriacim i širokej verejnosti. Reštaurácia sa už vtedy stretla s negatívnymi reakciami časti duchovenstva. Nový hovorca Arcibiskupského úradu v Trnave Dušan Kolenčík pre TASR k zatvoreniu reštaurácie uviedol, že nové vedenie arcidiecézy sa zoznamuje so stavom Trnavskej arcidiecézy po ekonomickej i administratívnej stránke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok