Dlhová kríza poškodzuje dopyt v Nemecku, tvrdí šéf Metra

nakupn
9.7.2012 08:57

Európska dlhová kríza poškodzuje dopyt v Nemecku, vyhlásil šéf nemeckej spoločnosti Metro Olaf Koch. Zároveň varuje, že štvrtý najväčší maloobchodný predajca na svete sa dopadom krízy nevyhne.

Dlhová kríza poškodzuje dopyt v Nemecku, tvrdí šéf Metra
SITA

"Kríza eura brzdí snahy Nemcov nakupovať. Očakávame, že v najlepšom prípade spotreba v tomto roku mierne posilní. To bude mať vážny dopad na naše podnikanie,“ povedal Koch v rozhovore pre nemecký týždenník Bild am Sonntag.

Spoločnosť Metro vykázala v minulom roku tržby v sume 67 mld. eur a v tomto roku má za cieľ ich rast. V máji spoločnosť informovala, že za prvý kvartál evidovala stratu, pretože investovala do nových produktov a služieb, aby oslovila viac zákazníkov v Európe. Podnik tiež v prvom kvartáli vynaložil značné investície do internetovej stránky pre svoj obchod s elektronikou Media-Saturn.

Na Slovensku podniká Metro AG prostredníctvom spoločnosti Metro Cash & Carry SR, ktorá je súčasťou nadnárodnej skupiny Metro Cash & Carry International. Na Slovensku patrí do siete Metro Cash & Carry šesť veľkoobchodných centier pre podnikateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok