Do záhrady padol z neba migrant. Zrejme sa ukrýval v lietadle

TA3 ČTK
2.7.2019 09:58

V jednej z londýnskych záhrad našli telo muža, ktorý podľa polície vypadol z lietadla na trase z kenskej metropoly Nairobi na londýnske letisko Heathrow. Muž zrejme vypadol z podvodzku, kde sa skrýval. Neskôr tam našli aj tašku, vodu a trochu jedla.

Do záhrady padol z neba migrant. Zrejme sa ukrýval v lietadle
TASR/AP

Telo našli v Claphame na juhozápade Londýna v nedeľu krátko pred 16:40 nášho času. Podľa polície muž zrejme vypadol z podvodzku lietadla Kenya Airways. Úrady neskôr v spodnej časti, kde sa muž zrejme skrýval, objavili tašku, vodu a trochu jedla. Polícia označila smrť muža za podozrivú a nariadila pitvu. Spoločnosť Kenya Airways uviedla, že lietadlo prešlo kontrolou a neobjavili žiadne škody.

Hovorca aeroliniek označil smrť muža za smutnú udalosť a vyjadril úprimnú sústrasť. "Kenya Airways úzko spolupracuje s príslušnými úradmi v Nairobi a v Londýne, ktoré prípad vyšetrujú," povedal a doplnil, že 6840 kilometrov dlhý let trvá osem hodin a 50 minút. Britský bulvárny denník Daily Mail s odvolaním sa na susedov napísal, že majiteľ domu si na záhrade užíval teplé letné počasie, keď len niekoľko krokov od neho dopadol na zem muž. Majiteľ domu bol podľa susedov značne v šoku a okamžite zavolal políciu.

Nie je to prvýkrát, čo z lietadla pristávajúceho na Heathrow vypadol človek. V júni 2015 bolo na streche domu v Richmonde objavené telo mŕtveho muža a ďalšieho muža v kritickom stave. Obaja sa ukrývali v lietadle spoločnosti British Airways, ktoré prilietalo z Johannesburgu. Telo v podvozku lietadla objavili na letisku aj v auguste 2012. Vtedy išlo o let z Kapského Mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok