NBA: Brooklyn získal ďalšiu hviezdnu posilu, do NY sa sťahuje Durant

TA3 SITA
1.7.2019 10:46

Americký basketbalista Kevin Durant bude v nasledujúcom ročníku zámorskej NBA bude pôsobiť v tíme Brooklyn Nets. Ako informoval sám basketbalista, s klubom z New Yorku by mal podpísať kontrakt na štyri roky v hodnote 164 miliónov amerických dolárov.

NBA: Brooklyn získal ďalšiu hviezdnu posilu, do NY sa sťahuje Durant
SITA/AP

Hral za Golden State Warrios

Podľa amerického športového komentátora spoločnosti ESPN Adriana Wojnarowskeho by mal opačným smerom putovať D'Angelo Russell, ktorý má s Golden State Warriors takisto podpísať zmluvu na štyri sezóny, pričom zarobí spolu 117 miliónov USD.

V predchádzajúcich troch sezónach Durant hral za klub Golden State Warrios, s ktorým sa zakaždým dostal do finále. V súboji o trofej Larryho O'Briena uspel v rokoch 2017 a 2018, v oboch prípadoch ho vyhlásili za MVP finálovej série. V ostatnom ročníku mal v play-off smolu, pre zranenie odohral vo finále proti Torontu iba necelých dvanásť minút. "Moja cesta späť sa začína teraz. Mám po mojom boku rodinu a svojich blízkych. Naozaj si vážime všetky správy a podporu, ktorú nám ľudia poslali," uviedol Durant na sociálnej sieti po operácii roztrhnutej Achillovej šľachy ešte 13. júna.

Štvrtá zastávka

Pre Kevina Duranta bude Brooklyn štvrtá zastávka počas svojej úspešnej kariéry v NBA. Vyrastal vo Washingtone, jednu sezónu strávil na univerzite v Texase a potom ako dvojka draftu 2007 pôsobil v Seattli. SuperSonics sa v roku 2008 presťahovali do Oklahoma City, za Thunder odohral dnes 30-ročný basketbalista osem sezón. V reprezentácii USA dvakrát po sebe získal zlatú olympijskú medailu. Vo svojej kariére desaťkrát za sebou nechýbal v prestížnom Zápase hviezd, pričom v rokoch 2012 a 2019 sa stal jeho najužitočnejším hráčom.

Brooklyn Nets získal po Kyriem Irvingovi (4 roky a 141 miliónov USD) do svojich radov ďalšiu výraznú posilu a v nasledujúcom ročníku môžu mať vysoké ciele. Otázne je, kedy bude Durant schopný nastúpiť, pretože pre spomenuté zranenie sa hovorí aj o tom, že môže vynechať celú sezónu. V predchádzajúcom ročníku newyorský klub postúpil do vyraďovacích súbojov zo šiesteho miesta Východnej konferencie a s bilanciou 42 výhier a 40 prehier. V konferenčom štvrťfinále zverenci Kennyho Atkinsona podľahli Philadelphii 76ers na zápasy 1:4. Najlepším strelcom tímu v základnej časti bol D'Angelo Russell s priemerom 21 bodov a 7 asistencií na zápas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok