Kušnírová obedovala s politikmi, vyjadrila sa k údajnej kandidatúre

TA3 SITA
27.6.2019 15:56

Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej priateľky novinára Jána Kuciaka Martiny zatiaľ nerozmýšľala nad alternatívou, že by kandidovala v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Uviedla to po spoločnom obede predstaviteľov viacerých opozičných strán, ktorý zastrešovala.

Matovič: Už vyše roka bojuje

"Ja to robím sama za seba, za Janka a Martinu. Ja nerozmýšľam takto ďaleko. Zatiaľ som sa s takou myšlienkou nezahrávala" povedala Kušnírová. Podľa lídra OĽANO Igora Matoviča je však Kušnírová v politike odo dňa, keď sa dozvedela o smrti svojej dcéry. "Lebo politika sa dá robiť aj oficiálne, že máte papier, že vás ľudia zvolili, alebo preukazujete záujem o veci verejné jednoducho tým, že bojujete," uviedol s tým, že Kušnírová už vyše roka bojuje za verejný záujem.

Informáciu, že matka zavraždenej Martiny Kušnírovej má v parlamentných voľbách kandidovať za OĽANO priniesol v stredu týždenník .týždeň. Matovič to však následne poprel.

Na spolupráci sa nedohodli

Zástupcovia opozičných a mimoparlamentných strán sa na spoločnom obede zatiaľ nedohodli na konkrétnych bodoch spolupráce, avizovali však ďalšie stretnutie. Na obede sa zúčastnili predseda SaS Richard Sulík, šéf SMK József Menyhárt a Juraj Šeliga zo vznikajúcej strany Za ľudí. Pozvanie neprijali zástupcovia strán Progresívne Slovensko, Spolu-OD a KDH.

Konkrétne body rokovania nechceli zástupcovia strán zverejňovať, podľa Sulíka majú však dohodnutý plán a program ďalšej schôdzky. Sulík zároveň deklaroval, že strana SaS pôjde do volieb samostatne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok