Stihol to. HC Slovan splatil svoj viac ako miliónový dlh mestu

TA3 TASR
26.6.2019 20:24

Hokejový klub HC Slovan Bratislava odoslal na účet mesta Bratislavy platby za užívanie Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Klub poukázal na účet mesta sumu v celkovej výške 1,196 milióna eur. Táto suma pozostávala z istiny, úrokov z omeškania a zmluvných pokút, informoval klubový web.

Chcú na štadióne pôsobiť naďalej

"Od mája 2011, t.j. od uzatvorenia aktuálnej nájomnej zmluvy medzi mestom a HC Slovan, zaplatil klub do mestského rozpočtu za pôsobenie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu cca 7,7 mil. eur vrátane DPH. Je to viac, ako všetky slovenské hokejové kluby dohromady. Priemerne vyšla jedna sezóna Slovan na svojom domovskom zimnom štadióne takmer na jeden milión eur. Len mládež HC Slovan zaplatila od roku 2014 za užívanie zimného štadióna 1,1 mil. eur," uvádza oficiálna stránka Slovana

Slovan má eminentný záujem pôsobiť na ZŠ O. Nepelu aj naďalej v najvyššej slovenskej súťaži a úspešne dovŕšiť prebiehajúce licenčné konanie. "Zaplatením svojho záväzku HC Slovan Bratislava splnil podmienku mesta na začatie dialógu s predstaviteľmi samosprávy hlavného mesta, ako bolo prisľúbené, ohľadom nastavenia nových a reálnych podmienok využívania Zimného štadióna Ondreja Nepelu detskými a mládežníckymi kategóriami klubu, ako aj A-mužstvom," uvádza hcslovan.sk.

Káčer: Uverím, až keď peniaze cinknú na účet

Viceprimátor Bratislavy Juraj Káčer, ktorý má v kompetencii oblasť športu, uverí informácii o tom, že hokejový klub HC Slovan Bratislava uhradil svoj dlh voči mestu, až keď peniaze "cinknú" na účte mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy. Káčer to uviedol na sociálnej sieti s tým, že sa situácia s miliónovými dlhmi v Bratislave už každopádne nemôže opakovať.

Viceprimátor zároveň pripustil rokovanie o nových podmienkach nájomnej zmluvy medzi mestom a HC Slovan. "Rozsah využitia KHL a domácej extraligy je predsa len iný," ozrejmil. Podľa jeho slov je mesto pripravené rokovať napríklad o prevádzke bufetov či skyboxov. Upozornil však, že zatiaľ ide len o možnosti, venovať sa im môže magistrát až potom, keď bude vyplatenie dlžôb zo strany HC Slovan potvrdené. "Peniaze na ceste už boli viackrát,"poznamenal Káčer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok