Charitatívna tour 2019 deň po dni: Káčer opäť bicykloval po Slovensku a pomáhal

TA3
29.6.2019 11:16

Správca Nadácie TA3 Peter Káčer aj tento rok bicykloval po Slovensku a pomáhal tým, ktorí to najviac potrebujú. Počas posledného júnového týždňa navštívil Lučenec, Revúcu, Detvu, Martin, Krásno nad Kysucou, Dolný Kubín a Štrbské Pleso. Aj vy môžete pomôcť zaslaním prázdnej SMS na číslo 832.

14:30 Slávnostné finále je tu! Peťo to dokázal, a úspešne zvládol tohtoročnú charitatívnu tour Káčer na bicykli. Na štarte ho čakal dav priaznivcov. Pred jeho príchodom podporovateľom spríjemnil čakanie bohatý program, zahrali Lukáš Adamec, Lina Mayer, Komajota, Fragile, La Gioia, Funkiez, NoControle, Robo Opatovský a najmenších zabávala UsmievAnka. Predseda správnej rady nadácie TA3 Igor Čekirda poďakoval všetkým, ktorí našej nadácii pomáhajú. Ak chcete pomôcť aj vy, tak pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Naša veľká vďaka patrí aj nášmu generálnemu partnerovi COOP Jednota, za ktorú prišiel Káčerovi venovať šek v hodnote 60 000 eur riaditeľ obchodu Branislav Levák. Peťa počas tour sprevádzala aj Mária Vaškovičova z nadácie Krištáľové krídlo, ktorá taktiež nadácii venovala šek. Káčera prišiel podporiť aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Kaliňák, ktorý prišiel podporiť Peťa v mene ZMOS. Peťo dostal aj darček od Silvii Lackovej z nadácie ADELI, ktorá Peťovi venovala šek na rehabilitáciu v ich liečebnom centre. Na úplný záver nám Peťo všetkým, ktorí ho podporujú poďakoval, a poďakoval aj celému vedeniu televízie TA3 a svojmu tímu, bez ktorého by sa táto udalosť neudiala.

13:50 Priaznivcom čakajúcim na Káčerov príchod zahrali aj Lukáš Adamec a Lina Mayer.

13:00 Peťo si pred veľkým finále urobil prestávku na Popradskom plese, ľudí v cieli medzitým baví skupina Fragile.

12:30 Ďalším významným podporovateľom Peťovej nadácie je aj kapela Funkiez, ktorá prišla pre Peťa zahrať.

11:50 Peťa prišiel svojou účasťou na programe podporiť aj Robo Opatovský.

11:40 Peťovu cyklistickú cestu venovanú pomoci tým, ktorí to potrebujú môžete sledovať vďaka nášmu skvelému realizačnému tímu, ktorý nám dával čerstvé informácie a Peťovi počas celej cesty pomáhal. Teraz môžete na niekoľkých fotkách nakuknúť do ich zákulisia:

11:10 Peťo sa nezadržateľne blíži k záveru poslednej etapy. Medzi tým v cieli spríjemňujú čakanie jeho priaznivcom skvelé kapely ako La Gioia alebo NoControle.

10:30 A je to tu! Káčer odštartoval poslednú finálovú etapu. Peťo ju venoval dvojčatám Paľkovi a Emke, ktorých zdravotný stav je skutočne vážny. Peťo verí, že aj dnešnú etapu zvládne, keďže mu praje počasie a vpred ho tlačia stovky podporovateľov. Peťo má dnes meniny a odkazuje, že najkrajší darček preňho bude, keď čo najviac ľudí pošle prázdnu sms na číslo 832. Na štart prišiel Peťa podporiť aj zástupca obce Štrba Štefan Bieľak, s ktorým odovzdali spoločne už tradične symbolický šek. Na štart nás prišla podporiť aj kapela Komajota, ktorá nám zahrá, ale aj Jimi Cimbala s kapelou NoControle. Tešiť sa však môžete aj na množstvo ďalších hudobníkov. S Káčerom bude bicyklovať aj Mária Vaškovičová z nadácie Krištáľové krídlo Zuzana Šmachová z nadácie ADELI.

9:40 Posledná etapa je venovaná Emke a Paľkovi, ktorých predčasný pôrod nepripravil len o zdravie, ale aj o sestričku. Stará sa o nich iba mama, pretože ich otec ich pred rokom opustil. Pomôcť im môžete aj vy. Ich príbeh si môžete pozrieť tu:

Pomôcť môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

9:20 Prípravy na veľké finále sú už v plnom prúde, Peťa čaká najťažšia etapa.

9:00 Káčera dnes čaká veľké finále, ktoré odštartuje pri Štrbskom Plese. Štart poslednej etapy je naplánovaný približne na desiatu hodinu. Neváhajte prísť Peťa podporiť a pripojte sa k nemu na bicykli počas hociktorej časti etapy, alebo príďte na štart, kde vás čaká bohatý trojhodinový program.

Štart a Cieľ: Amfiteáter na Štrbskom Plese.

19:10 Pozrite sa, ako vyzerala predposledná etapa v Dolnom Kubíne.

12:20 Káčer dokončil predposlednú etapu. V cieli ho privítal dav detí a priaznivcov. Dnešnú etapu venoval malej Eliške, ktorá potrebuje elektrický vozík. Na záver Peťovi a jeho priaznivcom zahralo spevácke trio La Gioia. Ak chcete pomôcť aj vy, tak pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

12:00 V cieli sa už pripravujú na príchod Káčera. Ten by tam mal doraziť niekedy okolo 12:30.

whatsapp-image-2019-06-28-at-11-52-09_ac1100ae-e45d-bcc4.jpg

10:40 Káčer počas dnešnej etapy zavítal aj do Oravského podzámku. Privítal ho tam gróf.

10:20 Káčer je pripravený zdolať posledné dve etapy. „Cítim sa každým dňom lepšie, pretože tá energia, ktorá ide od ľudí je neuveriteľná, a preto im patrí veľké ďakujem.“

10:00 Dnešná etapa je venovaná Eliške. Ako každné dieťa, tak aj Eliška má svoje sny. Život s mechanickým invalidným vozíčkom je pre ňu veľmi náročný. No i napriek jej problémom nemá vraj na elektrický vozík nárok. Eliške môžete pomôcť aj vy, stačí poslať prázdnu SMS. Jej príbeh si môžete pozrieť tu:

Pomôcť môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

9:15 Peťo odštartoval predposlednú etapu v Dolnom Kubíne. Na štart ho prišlo podporiť aj hudobné trio La Gioia a primátor Dolného Kubína Ján Prílepok. Peťo spolu s primátorom odovzdal symbolický šek pre Lenku Šestákovú. Keďže sa dnes končí školský rok a deti dostávajú vysvedčenia, tak jedno dostal aj Peťo a boli to samozrejme čisté jednotky.

8:20 Peťov tím sa pripravuje na štart šiestej etapy.

8:00 Káčera čaká predposledná etapa v Dolnom Kubíne. Peťo by mal ako minulé dni odštartovať okolo deviatej, dnešný okruh sa začne na Hviezdoslavovom námestí, kde sa okolo jednej aj skončí.

ŠTART a CIEĽ: Hviezdoslavovo námestie v Dolnom Kubíne.

21:40 Piata etapa charitatívnej akcie TA3 sa uskutočnila v Krásne nad Kysucou. Pozrite sa, ako to vyzeralo.

13:50 Pozrite sa ako, vyzeral finiš piatej etapy. Peťa v cieli čakalo kopec ľudí, ktorí prišli podporiť Nadáciu TA3. Dnešná etapa bola veľmi zaujímavá a bola výnimočná tým, že sa celá odohrala na cyklistických cestách. Káčera v cieli čakala aj speváčka Martina Šindlerová, ktorej dal Peter kvietok.

12:10 Káčer úspešne dobojoval aj piatu etapu. V cieli ho privítalo množstvo priaznivcov a podporovateľov. Dnešnú etapu venoval Scarlet, ktorú postihla zákerná svalová dystrofia. Ak chcete pomôcť aj vy, tak pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

11:00 Peťo si urobil prestávku v Starej Bystrici.

whatsapp-image-2019-06-27-at-10-57-40_ac1100ae-86db-c25a.jpg

11:00 Pozrite sa, ako vyzeral štart piatej etapy v Krásnom nad Kysucou. Na štart prišiel podporiť Peťa aj primátor Jozef Grapa, ktorý už tradične s Peťom odovzdal symbolický šek mladému chlapcovi, ktorý je pripútaný na vozík. Zaspievať Peťovi dnes prišla aj Martina Šindlerová. Ak chcete pomôcť aj vy, pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

10:00 Dnešná etapa je venovaná Scarlet. Scarlet mala iba dvanásť rokov keď je doktori diagnostikovali svalovú dystrofiu. Jej život je náročný a plný prekážok. Scarlet môžete pomôcť aj vy, stačí poslať prázdnu SMS. Jej príbeh si môžete pozrieť tu:

Pomôcť môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

9:20 Piata etapa charitatívnej tour odštartovala. Peťo dnes bicykluje okolo Krásneho nad Kysucou. Svoj okruh začal pred mestským úradom. K Peťovi sa môžete pripojiť kedykoľvek počas každej etapy. Informácie o trasách, kadiaľ bude Peťo v tomto ročníku bicyklovať nájdete na našej podstránke Káčer na bicykli.

8:30 Peťov tím sa pripravuje na štart. O dobrú náladu sa stará UsmievAnka.

8:00 Káčera čaká už piata etapa. Dnešný okruh bude v Krásnom nad Kysucou, kde Peťo odštartuje pred mestským úradom. Peter so svojím tímom by mal vyštartovať okolo deviatej a následne by mal okruh na rovnakom mieste dokončiť okolo jednej.

ŠTART a CIEĽ: Mestský úrad v Krásnom nad Kysucou.

12:20 Káčer úspešne dokončil aj štvrtú etapu. Dnes mu počas bicyklovania robila spoločnosť aj Nasťa Kuzminová. V štvrtej etape Peťo bicykloval pre malého Alexa, ktorého trápia zákerné ochorenia. Ak chcete pomôcť aj vy, tak pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

11:40 Peťo si urobil prestávku v Žabokrekoch. Spolu s Nasťou pozdravili deti.

whatsapp-image-2019-06-26-at-11-37-38_ac1100ae-3f33-c36f.jpg

11:00 Peťo si spolu so svojím tímom spravil prestávku pri Rozhľadni-Turčianske Jaseno.

10:00 Štvrtá etapa je venovaná malému Alexovi. Alexa trápia dve zákerné choroby, epilepsia a mozgová obrna. Jeho mama je na opateru sama a získať peniaze na ďalšiu liečbu je pre ňu mimoriadne náročné. Spolu im však môžeme pomôcť. Ich príbeh si môžete pozrieť tu:

Pomôcť môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

9:15 Káčer odštartoval štvrtú etapu, čím sa dostáva do polovice svojej tohtoročnej cesty. Dnes štartuje z Divadelnej ulice v Martine, kam ho prišiel podporiť aj primátor Ján Danko. S Peťom bude bicyklovať aj Nasťa Kuzminová spolu s ďalšími olympionikmi a hokejistami. Pred štartom Peťo odovzdal spolu s primátorom už tradične symbolický šek. Počas štartu zahrala kapela Fragile. K Peťovi sa môžete pripojiť kedykoľvek počas každej etapy. Informácie o trasách, kadiaľ bude Peťo v tomto ročníku bicyklovať, nájdete na našej podstránke Káčer na bicykli.

8:40 Káčerov tím sa pripravuje na štart štvrtej etapy. O dobrú náladu pri čakaní sa stará UsmievAnka.

8:00 Peťo je už v polovici charitatívnej tour Káčer na bicykli. Dnes ho čaká okruh okolo Martina, kde odštartuje na Divadelnej ulici. Peter so svojím tímom by mal vyštartovať okolo deviatej a následne by mal okruh na rovnakom mieste dokončiť okolo jednej.

Pozrite si, ako vyzerala tretia etapa najväčšej charitatívnej akcie televízie TA3.

12:30 Káčer úspešne dokončil tretiu etapu. Pred kultúrnym domom v Detve ho privítali davy priaznivcov aj s primátorom Jánom Šufliarským. Primátor odovzdal Káčerovi monografiu Detvy a následne mu odrecitovali básničku, nakoniec sa Peter podpísal do pamätnej knihy mesta. O program pre priaznivcov sa postaral raper Kali a UsmievAnka. V tretej etape Peťo bicykloval pre malú Martinku, ktorá má vážne ochorenie chrbtice. Ak chcete pomôcť aj vy, tak pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

11:00 Pozrite sa ako vyzeral štart tretej etapy. Na štarte sa zišlo niekoľko stoviek ľudí, medzi ktorými bol aj primátor Detvy Ján Šufliarský. Ten spolu s Káčerom pomohol šekmi v hodnote 500 eur dvom rodinám. Po Lučenci prišiel aj do Detvy Káčera podporiť raper Kali, ktorý zahrá Peťovým priaznivcom. Spolu s Peťom dnes bicykluje aj podpredseda COOP Jednota Krupina Jan Ungvarský. Ak chcete pomôcť aj vy tak pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

10:30 Ľudia netrpezlivo čakajú na príchod Peťa Káčera.

9:20 Je odštartované! Káčer dnes bicykluje okolo Detvy. Svoj okruh začal pri Dome Kultúry Andreja Sládkoviča. K Peťovi sa môžete pripojiť kedykoľvek počas každej etapy. Informácie o trasách, kadiaľ bude Peťo v tomto ročníku bicyklovať nájdete na našej podstránke Káčer na bicykli .

8:40 Prípravy na štart tretej etapy sú už v plnom prúde.

8:30 Život píše aj smutné príbehy, taký je aj ten malej Martinky. No ani ťažké postihnutie chrbtice a rehabilitácie ju nepripravili o úsmev na tvári. Spolu jej môžeme pomôcť. Jej príbeh si môžete pozrieť tu:

Pomôcť môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

8:00 Dnešná tretia etapa sa začína pri kultúrnom dome v Detve. Peter so svojím tímom by mal vyštartovať okolo deviatej a následne by mal okruh na rovnakom mieste dokončiť okolo jednej.

ŠTART a CIEĽ: Obrancov mieru 1

19:00 Pani Iveta je matka troch súrodencov, v prospech ktorých Peter v Revúcej a okolí bicykloval: Tobiasa s detskou mozgovou obrnou, Sebastiána s ťažkou genetickou poruchou a epileptika Marka. Pozrite si to najlepšie z druhej etapy.

15:20 Peťo Káčer a jeho tím prebicyklovali okruh okolo mesta Revúca a vrátili sa na Námestie slobody medzi svojich fanúšikov a sympatizantov. Do cieľa prišiel s Peťom aj primátor Revúcej, ktorý ho pochválil za výborný výkon. Na privítanie im zahrala kapela Iconito. Pozrite si video zo záveru druhej etapy.

12:40 Druhá etapa je úspešne za nami. Káčera na Námestí Slobody privítal nadšený dav priaznivcov. V druhej etape bicykloval pre troch bratov Tobiasa, Sebastiána a Marka, z ktorých má každý vážne postihnutie. Ak chcete pomôcť aj vy, tak pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

12:20 Peter napreduje, v dnešnej etape má za sebou už väčšinu trate a počasie nám naďalej praje.

whatsapp-image-2019-06-24-at-12-12-51_ac1100ae-a40b-16ac.jpg

10:45 Na Námestí Slobody v Revúcej spríjemňuje čakanie na Káčera pestrý program.

10:30 Takto si deti užívajú vystúpenie UsmievAnky.

whatsapp-image-2019-06-24-at-09-42-58_ac1100ae-83b5-f243.jpg

10:00 Pozrite sa, ako prebiehal štart druhej etapy. Káčera prišiel podporiť aj starosta Revúcej Július Buchta, ktorý spolu s Peťom odovzdal šek v hodnote 1000 eur pre pána Oravca, ktorý ochrnul po vážnej autonehode. Na štarte zahrala aj mladá slovenská kapela Iconito. Ak chcete pomôcť aj vy, pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

9:30 Peťo odštartoval druhú etapu! Dnešný mestský okruh v Revúcej sa začal na Námestí Slobody. K Peťovi sa môžete pripojiť kedykoľvek počas každej etapy. Informácie o trasách, kadiaľ bude Peťo v tomto ročníku bicyklovať nájdete na našej podstránke Káčer na bicykli .

9:20 Peťov tím je pripravený na štart druhej etapy.

8:40 Druhá etapa je venovaná trom bratom Tobiasovi, Sebastianovi a Markovi. Každý z bratov trpí vážnym postihnutím a starostlivosť o nich si vyžaduje obrovskú námahu. Spolu im však môžeme pomôcť. Ich príbeh si môžete pozrieť tu:

Pomôcť môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

8:20 Na rozdiel od včerajšku to dnes vyzerá, že našej výprave počasie praje a v Revúcej nás čaká slnečný deň.

8:00 Peťa Káčera dnes čaká druhá etapa charitatívnej tour. Začiatok by mal byť o deviatej ráno v Revúcej, výprava by mala vyraziť z Námestia Slobody, kde sa okolo 13:00 po ukončení okruhu etapa aj skončí.

ŠTART a CIEĽ: Námestie Slobody v Revúcej

19:10 Heslo v poradí už 6.ročníka znie "Majte aj vy dušu na správnom mieste." Napriek daždivému počasiu sa na štart prvej etapy postavili desiatky malých aj veľkých cyklistov. Dnešný deň totiž pomáhali ťažko chorej Dominike práve z Lučenca. Pozrite si súhrn z úvodného dňa.

16:15 Úvodná etapa tohtoročnej charitatívnej tour je úspešne za nami. V Lučeneci privítali Peťa s jeho družinou presne tam, kde sa dnešná etapa začala, a to v Mestskom parku. Do cieľa prišiel s Peťom aj viceprimátor mesta Lučenec Pavol Baculík. Aj napriek nepriazni počasia po celý deň panovala dobrá atmosféra, ktorú vylepšili vystúpenia viacerých známych osobností. Peťo v úvodnej etape bicykloval pre malú Dominiku, ktorá trpí mozgovou obrnou. Ak chcete pomôcť Dominike aj vy, zašlite prázdnu SMS na číslo 823.

15:30 Aj napriek upršanému počasiu všetko pokračuje podľa plánu a Peťo sa nezadržateľne blíži do cieľa prvej etapy.

Pozrite sa, aká panuje atmosféra v Lučenci polhodinu pred príchodom Peťa do cieľa. Čakanie priaznivcom spríjemnil pestrý program a vystúpenia hudobníkov, medzi ktorými bola kapela Akustika alebo speváčka Michaela.

whatsapp-image-2019-06-23-at-14-43-26_ac1100ae-76ba-585c.jpg

14:15 Pozrite sa na to, aká atmosféra panuje na prvej etape mestského okruhu v Lučenci hodinu od Peťovho štartu. Náladu aj napriek zlému počasiu vylepšilo vystúpenie Kaliho.

14:00 Pozrite si fotky zo štartu prvej etapy.

13:50 Majte aj vy dušu na správnom mieste. To je heslo v poradí už šiesteho ročníka veľkej charitatívnej akcie Káčer na bicykli.

Ako prebiehal štart prvej etapy? Zúčastnilo sa na ňom viacero významných osôb, napríklad predseda správnej rady Igor Čekirda, raper Kali alebo kapela Akustika. Porozprávali sme sa aj s Miriam Juhanesovičovou, predsedníčkou občianskeho združenia APPA. Na štarte nemohla chýbať ani primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková a predstavili sme našu novú spoločníčku Usmievanku, ktorá bude tento ročník sprevádzať Petra a zaisto vyčarí úsmev na tvári nejedného dieťaťa.

13:30 Peter Káčer a jeho tím odštartovali prvú etapu charitatívnej akcie z Mestského parku v Lučenci. K Peťovi sa môžete pripojiť kedykoľvek počas každej etapy. Informácie o trasách kadial bude Peťo v tomto ročníku bicyklovať nájdete na našej podstránke Káčer na bicykli.

12:45 Počasie nám nepraje. Pred štartom prvej etapy sa nám rozpršalo.

whatsapp-image-2019-06-23-at-12-36-01_ac1100ae-578a-dd32.jpg

12:30 Prvú etapu venujeme ťažko chorej Dominike, ktorá má detskú mozgovú obrnu a potrebuje špeciálne rehabilitácie. Jej príbeh si môžete pozrieť tu:

Pomôcť môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

12:10 Peťo Káčer sa so svojím tímom v parku v Lučenci pripravuje na štart prvej etapy.

12:00 Prvú etapu odštartujeme o 13. hodine v mestskom parku v Lučenci. Tím Petra Káčera vyrazí na cestu, ktorá sa uzavrie opäť v Lučeneckom parku.

ŠTART a CIEĽ: Mestský park v Lučenci

11:45 TA3 prešla Slovensko s Káčerom na bicykli. Pozrite si dokument o minuloročnej charitatívnej akcii Nadácie TA3.

11:30 Pozrite sa, ako pred rokom prebiehal piaty ročník charitatívneho podujatia Nadácie TA3. Počas posledného júnového týždňa prebicykloval Peter Káčer trasu z Komárna do Skalice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok