Odísť bolo ťažké. Remišová chce s OĽANO korektnú spoluprácu

TA3 SITA
20.6.2019 10:06

Poslankyňa NR SR Veronika Remišová a štvorica odídencov z hnutia Igora Matoviča bude s bývalými kolegami spolupracovať, hoci sa o nich niektorí nevyjadrujú pekne. Uviedla to s tým, že kandidovali s tým istým programom. "Ten program a boj proti korupcii budeme podporovať do konca volebného obdobia," povedala.

Odísť bolo ťažké. Remišová chce s OĽANO korektnú spoluprácu
SITA/Branislav Bibel

Do ktorej strany vstúpi?

Dnes už nezaradená poslankyňa zopakovala, že rozhodovanie nepokračovať v OĽANO bolo pre ňu veľmi ťažké. "Chcem korektne uzavrieť jednu kapitolu smerom k svojim bývalým kolegom, na aktuálnej schôdzi parlamentu máme ešte spoločné návrhy zákonov. Dovtedy nechcem hovoriť podrobnosti o mojej budúcnosti v politike," vyjadrila sa. Do ktorej inej politickej strany pôjde, o tom sa rozhodne podľa toho, či bude mať strana dobrý program a tím ľudí, s ktorým dokážu pohnúť s problémami, ktoré ľudí na Slovensku trápia.

Poslanci z poslaneckého klubu OĽANO Elena Červeňáková, Soňa Gaborčáková, Jozef Lukáč, Veronika Remišová a Anna Verešová oznámili, že v parlamentných voľbách 2020 nebudú kandidovať za hnutie OĽANO. „Hoci sme neboli členmi hnutia OĽANO, práci pre hnutie sme venovali všetku energiu. K nášmu rozhodnutiu prispeli viaceré dôvody,"uviedla Remišová.

V NR SR budú ako nezaradení

Pätica poslancov zároveň opustila poslanecký klub hnutia a v parlamente budú pôsobiť ako nezaradení. Bývalápredsedníčka poslaneckého klubu OĽANO Veronika Remišová priblížila, že hoci rozhodnutie nekandidovať za OĽANO oznámili spoločne, každý z nich musí urobiť rozhodnutie za seba, kde vidí svoje miesto a ako chce meniť Slovensko k lepšiemu.

Kresťanskodemokratické hnutie Alojza Hlinu uviedlo, že ak sa rozhovory o možnej spolupráci uskutočňujú, tak v začiatkoch diskrétne a mimo kamier. "KDH je štandardná demokratická strana," dodal hovorca Stano Župa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok