PR správa Ekonomika

Spoločnosť HELSKE vytvorila unikátny systém omietok

PR
18.6.2019 11:47

Pozrite sa, čo dokáže len 2mm vrstva omietky! Unikátne produkty vyrábané na Slovensku si našli cestu na západoeurópske trhy. Dokážu vyriešiť viacero stavebných problémov súčasne.

Spoločnosť HELSKE vytvorila unikátny systém omietok

Helske v priemyselnom parku v Levoči

Spoločnosť HELSKE sa pred dvomi rokmi stala súčasťou priemyselného parku v Levoči. Okrem dvoch veľkokapacitných priemyselných hál, určených na výrobu stavebných materiálov tu už čoskoro skolauduje aj jednu z najmodernejších administratívnych budov na východnom Slovensku.

HELSKE má v Levoči koncentrovanú výrobu svojej divízie Helske Energy Save, zameranú na stavebné materiály novej generácie. Súčasťou tejto divízie je aj vlastné oddelenie výskumu a vývoja, ktoré okrem vývoja nových produktov dohliada aj na ich testovanie a kontrolu kvality. Helske Energy Save uviedla na trh koncom uplynulého roka produkty Nano Coat System.

omietka2_ac1100ae-dd50-85e7.jpg

Unikátny Nano Coat System od Helske

Nano Coat System je jednoduché, systémové a cenovo dostupné riešenie pre finálnu úpravu stien a stropov v interiéroch. Šetrí náklady na energie jednoduchým spôsobom. Izolačná, len dvojmilimetrová vrstva špeciálnej termoizolačnej omietky spomalí prechod tepla cez murivo až do takej miery, že vzduch v miestnosti sa nahreje omnoho rýchlejšie, dokonca aj s použitím alternatívnych nízkoenergetických tepelných zdrojov. To isté ale platí pri chladení. V závislosti od typu konštrukcie stien a od zvoleného tepelného zdroja môže domácnosť ušetriť až 30% na nákladoch na energie. Princíp spočíva v patentovanej disperzii s obsahom sklenených nanoguličiek plnených vzduchom a sčasti vákuom.

Celý systém pozostáva z produktov určených na úpravu povrchov s rôznou nasiakavosťou (penetračný náter a adhézny mostík), obohacujúcej stierky na vyrovnanie povrchu a termoizolačnej nanoomietky Nano Coat Home. Do systému pribudne čoskoro aj v súčasnosti už certifikovaná odľahčená aeroomietka, ktorá dodá termoizolačnej omietke ďalšie prídavné vlastnosti.

Aké stavebné problémy riešia produkty Nano Coat System od Helske?

  • Eliminovanie tepelných mostov  na budove
  • Odstránenie kondenzácie vody po rekonštrukciách, výmene okien, vo vlhkých priestoroch
  • Odstránenie príčiny vzniku plesní
  • Vnútorná izolácia stien
  • Odstránenie sálavého chladu alebo sálavého tepla z nezaizolovaného muriva
  • Úspora nákladov na energie

Omietka od Helske má výborné tepelnoizolačné vlastnosti pri minimálnej hrúbke. Koeficient tepelnej vodivosti má na úrovni korkovej alebo polystyrénovej izolácie. Je pritom ekologická, paropriepustná a bez prchavých chemických látok.

Je vhodná pre nízkoenergetické a pasívne domy, do domácností alergikov a astmatikov, nakoľko zabraňuje rozširovaniu mikroorganizmov a plesní na povrchu. Je vhodná aj do verejných priestorov ako sú ambulancie alebo čakárne. Omietku od Helske je možné použiť na celú miestnosť, alebo aj lokálne, na okenné špalety, prípadne najchladnejšie steny v bytoch, z ktorých okamžite odstráni sálavý chlad.

Helske Energy Save

Úspora ako kľúčové slovo u výrobcu Helske Energy Save sa týka aj stavebných odborníkov. Okrem úspory energií totiž produkty pri samotnej výstavbe ušetria významné množstvo času. Takmer všetky sú namiešané a pripravené na okamžité použitie. Ich príprava nezaberie viac ako tri minúty. Aplikácia je taktiež rýchla a doby schnutia u jednotlivých vrstiev sú rekordne rýchle. Samotná omietka schne oproti bežným omietkam až trikrát rýchlejšie. Prečítajte si viac na: www.helskeenergysave.com

Helske produkty dostupné aj na Slovensku

Helske plánuje produkty tejto divízie zaradiť aj do slovenských sietí stavebnín, v súčasnosti však vyrába najmä pre Nemecko a Španielsko a postupne sa etabluje aj na ďalších väčších európskych trhoch. Na Slovensku majú support aj ďalšie dve divízie HelskeHelske People Care, spoločnosť zameraná na výstavbu špecifických rezortov pre seniorov v Nemecku a Ultimuv, ktorá má sieť pohybových centier.

omietka5_ac1100ae-dd86-090e.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok