Najzaujímavejšie fotografie týždňa

TA3
8.7.2012 11:31

Výber agentúrnych fotografií z uplynulých siedmich dní.

Najzaujímavejšie fotografie týždňa
SITA
pondelok_tourdefrance.JPEG

1.Pelotón prechádza Belgickou krajinou počas druhej etapy najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France. Etapa merala viac než 207 kilometrov so začiatkom vo Vise a finišom v belgickom Tournai. (AP Photo/Christophe Ena)

pondelok_mexiko_volby.JPEG

2.Priaznivci Enrique Peňa Nieta, prezidentského kandidáta Revolučnej Inštitucionálnej Strany (PRI) sa schádzajú v centrále strany počas volebnej noci v momente, kedy začali prichádzať prvé výsledky exit pollov mexických generálnych volieb. Práve tie signalovali návrat tejto kedysi dlhodobo vládnej strany do vedúcej pozície po dvanásťročnej vládnej pauze. Po opakovanom prepočítaní hlasov sa Nieto stal oficiálnym víťazom mexických prezidentských volieb. (AP Photo/Alexandre Meneghini)

Islamabad racing (SITA).jpg

3.Pakistanci pozorujú 41-ročného Mohammeda Iqbala vezúceho sa na svojej motorke okolo kruhovej vertikálnej dráhy v zábavnom parku v Islamabade. (AP Photo/Muhammed Muheisen)

Sagan (SITA).jpg

4.Slovenský cyklista Peter Sagan oslavuje svoje druhé etapové víťazstvo v tretej etape Tour de France. Na finiši predstihol celkového vedúceho pretekov Švajčiara Fabiana Cancellaru, ale aj krajana Petra Velitsa a Nóra Edvalda Bossona Hagena. (AP Photo/Laurent Cipriani)

poziar-utah.jpg

5.Prieskumné lietadlo prelieta ponad lesný požiar v Utahu. Požiar, ktorý vypukol v utorok poobede v národnom parku Lambert, spôsobil evakuáciu viac než 80tich domácností. (AP Photo/The Salt Lake Tribune, Steve Griffin)

cern-vedci.jpg

6.Zúčastnení oddychujú počas vedeckého seminára, ktorý oznámil posledné výsledky pátrania po Higgsovom bozóne v zariadení CERN neďaleko švajčiarskej Ženevy. Riaditeľ najväčšieho časticového urýchľovača na svete potvrdil nález novej častice, ktorá je konzistentná s vlastnosťami dlho hľadaného Higgsovho bozónu, ktorý si vyslúžil prezývku "Božská častica", pretože sa predpokladá, že dodáva hmotu a tvar všetkej hmote vo vesmíre. (AP Photo/Denis Balibouse, Pool)

South_Korea_Koreas_Activist-770392d2fd414fdbbb2c6c09008a0734.jpg

7.Protestujúci zapaľujú podobizeň severokórejského lídra Kim Jon-Una a juhokórejskeho aktivistu No Su-Huioa počas protestu proti Noovi neďaleko hraničnej dediny Panmunjom v juhokórejskom Paju. Juhokórejska polícia zatkla Noa pre podniknutie cesty do Pchjongjangu bez vládneho povolenia.  (AP Photo/Hye Soo Nah)

Taiwan_Doomed_Dogs-760cb7f83f46488786ea18c2e351206b.jpg

8.Taiwanský fotograf Tou Chih-kang vešia svoj portét posledných chvíľ života psov z útulku pre verejnú výstavu v meste Taoyuan v severnom Taiwane. Tou počas dvoch rokov navštevoval psie útulky a fotil portréty psov, ktoré svojou dôstojnosťou a vážnosťou pripomínajú tie ľudské, aby upozornil verejnosť na nedostatočnú starostlivosť o zvieratá. Tento rok taiwanské úrady údajne utratia až 80 000 zatúlaných psov v 38 útulkoch roztrúsených po celom ostrove. (AP Photo/Wally Santana)

nepal-dalai-lama-narodeniny.JPEG

9.Tibeťania v exile vo svojich tradičných kostýmoch čakajú na vystúpenie v nepálskom Kathmandu. Oslavy sa usporiadavajú na počesť sedemdesiatych siedmych narodenín tibetského duchovného lídra dalailámu, ktorý žije v severoindickom meste Dharmasala. (AP Photo/Niranjan Shrestha)

pamplona.jpg

10.V Pampolone sa začala fiesta svätého Fermína, pri ktorej v uliciach mesta je tradíciou beh s býkmi. Bežiaci ľudia sú tradične oblečení v bielom s červenou šatkou a môžu sa brániť len zrolovanými novinami. (AP Photo/Alvaro Barrientos)

maco.JPEG

11.Medveď zo Zoo Henry Doorlyho v americkom štáte Nebraska reaguje na veľké horúčavy. Teplota dosiahla 39,5 stupňa Celzia. (AP Photo/Nati Harnik)

spanielsko.JPEG

12.Býk skáče ponad zúčastnených bežcov počas druhého dňa fiesty San Fermine v severošpanielskom meste Pamplona. (AP Photo/Ivan Aguinaga)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok