Štart novej prezidentky uvidíte na TA3. Takto to bude vyzerať

TA3 TASR
14.6.2019 18:40

Televízia TA3 odvysiela inauguráciu prezidentky Zuzany Čaputovej v priamom prenose. Môžete sa tešiť na špeciálne štúdio aj zaujímavých hostí, napríklad na emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka. Pozrite si, ako to bude vyzerať.

Špeciálne vysielanie spravodajskej televízie sa začne už v sobotu od 10:45. Moderátor Alfonz Šuran v štúdiu privíta odborníčku na protokol Máriu Holubovú a odborníka na ústavné právo Mariána Gibu. Okrem priamych prenosov z oficiálneho programu TA3 prinesie aj živé vstupy s redaktormi priamo z centra Bratislavy, ktorí si na jednotlivé miesta tiež pozvali zaujímavých hostí. Rozprávať sa budú s politologičkou Anetou Világi, emeritným arcibiskupom Robertom Bezákom, Tiborom Hajdu z Konferencie biskupov Slovenska, bratom novozvolenej prezidentky aj s jej najbližšími spolupracovníkmi.

TA3 počas niekoľkohodinového vysielania sprostredkuje divákom slávnostnú schôdzu NR SR z budovy Slovenskej filharmónie, na ktorej Čaputová zloží prezidentský sľub. Nasledovať bude slávnostná prehliadka ozbrojených síl, peší presun cez bratislavské Staré Mesto do Katedrály sv. Martina, kde sa bude konať ekumenická bohoslužba a ceremoniál v Prezidentskom paláci, kde Čaputová symbolicky prevezme úrad od odchádzajúceho prezidenta Andreja Kisku. Na záver televízia TA3 odvysiela kladenie vencov pri pamätníku Brána slobody na Devíne.

Slávnostnej inaugurácii prezidentky sa bude počas celého dňa venovať aj web TA3.com, hlavné informácie k tejto udalosti budú sústredené v online článku.

Približný program inauguračného dňa:
11.25 h Odchod Andreja Kisku z paláca

11.45 h Slávnostná schôdza NR SR v budove filharmónie
12.40 h Prehliadka Ozbrojených síl SR
13.30 h Bohoslužba Te Deum v Katedrále sv. Martina 
14.30 h Prevzatie Prezidentského paláca
15.00 h Slávnostný obed
17.00 h Kladenie vencov na Devíne
17.30 h Položenie kytice k hrobu Michala Kováča
20.00 h Slávnostná recepcia

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok