Údajný vrah Kuciaka uviedol dôvod, prečo sa rozhodol vypovedať

TA3 SITA
9.6.2019 09:51

Miroslav Marček opísal pozadie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Polícia od apríla dôkladne preveruje, či vraždu vykonal tak, ako to vyšetrovateľom opísal v deň, keď sa rozhodol ku všetkému priznať.

Údajný vrah Kuciaka uviedol dôvod, prečo sa rozhodol vypovedať
TASR/Lukáš Grinaj

Údajný vrah polícii uviedol aj dôvod, prečo sa rozhodol objasniť vraždu. Informácie priniesol spravodajský web televízie JOJ noviny.sk. Miroslav Marček mal údajne fyzicky vykonať vraždu Jána a Martiny. Už dva mesiace vyšetrovatelia dôsledne overujú jeho tvrdenia o kompletnom priebehu vraždy. Podľa zistení televízie vyšetrovaciemu tímu povedal aj dôvod, prečo sa rozhodol vypovedať. Otázku mu mal položiť pri výsluchu dozorový prokurátor približne takto: „Prečo ste sa rozhodli priznať sa?“ Miroslav Marček odpovedal: „Ja si myslím, že rodina si zaslúži vedieť, čo sa stalo, ako sa to stalo a kto to spravil.“

To, že sa Marček priznáva k úkladnej vražde dvoch mladých ľudí, polícii nestačí. Vyšetrovatelia jeho opis overujú dôkazmi, ktoré zaistili priamo na mieste činu aj inde. Jeho priznanie má nezrovnalosti. Tie analyzujú znalci z odvetvia balistiky aj súdni lekári. Výpoveď obvineného Miroslava sa rozchádza v tom, koľkými strelami zasiahol novinára. Nesedí počet nábojníc, počet zástrelov. Tvrdí, že Jána strelil do hrude a čo je podstatné, že mu dal ranu istoty. Lenže, lekári u novinára iný zásah ako do hrudníka nenašli. Na Martinu vystrelil len raz, to sedí. „Tam, kde som mieril, som aj trafil. Videl som aj patologickú správu a neviem si to vysvetliť. Otvor po projektile som nevidel. Vystrelil som trikrát,“ priznal obvinený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok