Kličkova strana zabojuje o parlament, má ponuku pre Saakašviliho

TA3 TASR
5.6.2019 06:58

Primátor ukrajinskej metropoly Kyjev a predseda strany Ukrajinská demokratická aliancia za reformy Vitalij Kličko oznámil, že jeho strana sa zúčastní na predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa na Ukrajine budú konať 21. júla.

Kličkova strana zabojuje o parlament, má ponuku pre Saakašviliho
SITA/AP

Kličko tiež navrhol, aby sa bývalý gruzínsky prezident a bývalý gubernátor Odeskej oblasti Michail Saakašvili, ktorý sa nedávno vrátil na Ukrajinu, stal predsedom strany UDAR. Svoju ponuku Kličko vysvetlil tým, že Saakašvilimu na Ukrajine bránia angažovať sa v politike a uchádzať sa o priazeň voličov vo voľbách. Preto mu ponúka politickú podporu v podobe postu predsedu strany UDAR. Kličko sám sa považuje za lídra strany UDAR.

Kličko poznamenal, že vo funkcii primátora Kyjeva zostáva aj naďalej, pretože - ako vysvetlil - má voči Kyjevčanom mnoho záväzkov a mieni ich splniť. Vyhlásil súčasne, že zmeny, ku ktorým došlo v Kyjeve, "urobíme v každom meste a dedine".

Podľa Kličkovho presvedčenia Ukrajina po nedávnych prezidentských a blížiacich sa parlamentných voľbách získa šancu na zmeny. Vyjadril tiež názor, že "demokratické sily, ktoré sa neriadia svojimi vlastnými ambíciami, ale majú skúsenosti, by sa mali spojiť v mene rýchlych a účinných zmien v krajine." Kyjevský primátor tiež podporuje kroky ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktoré sú zamerané na efektívnu reformu štátu a priblíženie Ukrajiny k EÚ a NATO.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok