Fico je za hranicami, s premiérom nehovoril. Prezradili, kedy sa vráti

TA3 TASR SITA
4.6.2019 12:25

Kde je Robert Fico? Premiér Peter Pellegrini novinárom priznal, že s predsedom strany Smer-SD ešte stále nehovoril. Podľa jeho informácií je Fico na súkromnej ceste v zahraničí. Potvrdil to aj podpredseda Smeru a minister hospodárstva Peter Žiga, ktorý dodal, že Fico by sa vráti tento týždeň.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico je v zahraničí. Vráti sa tento týždeň. Po rokovaní vlády to uviedol podpredseda Smeru a minister hospodárstva Peter Žiga s tým, že potom si vedenie strany sadne za jeden stôl a bude hovoriť o tom ako ďalej. „Máme deväť mesiacov pred voľbami a každý krok, ktorý urobíme, ovplyvní voľby. Musíme dôkladne vyhodnotiť, akú volebnú stratégiu zvolíme, s akým obsahom pôjdeme do volieb a aké osoby budú nosičmi tejto stratégie," dodal Žiga. S Ficom minulý týždeň niekoľkokrát telefonoval, naposledy v utorok.

Podľa denníka Pravda je Fico v Izraeli. „Zveril sa do rúk tamojším najlepším kardiológom. Potrebuje, aby mu poradili a pomohli s jeho verejne známymi problémami so srdcom,“ povedal pre portál denníka Pravda zdroj zo Slovenska, ktorý si neželal byť menovaný. „Je to pravda a samozrejme, že o všetkom bol informovaný náš premiér Benjamin Netanjahu. Boli sme pánovi Ficovi maximálne nápomocní,“ reagoval nemenovaný zdroj z Izraela. Oba zdroje sú podľa Pravdy dôveryhodné a zastávajú vplyvné funkcie. Poslanec a podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár už skôr medializované informácie o jeho liečení v Izraeli poprel. „Je na dlhodobo plánovanej súkromnej veci,“ povedal.

Koncom mája adresovali košickí funkcionári vedeniu Smeru otvorený list, v ktorom žiadajú odstúpenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka z funkcií. Členovia Smeru okrem iného píšu o úbytku členov, nespokojnosti s klesajúcim počtom voličov strany s tým, že s nimi vedenie nekomunikuje. Nepáči sa im ani to, ako sa v strane vyrovnali s kauzami Smeru, opisujú frustráciu z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej aj postup polície pod Robertom Kaliňákom. Pod list sa podpísali viacerí členovia aj okresní funkcionári z Košického kraja. Dostalo ho nielen predsedníctvo, ale aj všetky krajské a okresné organizácie. „Nemyslím si, že sa rozhoduje o budúcnosti Smeru. Strana má 20 rokov, zažila opozíciu aj koalíciu aj obdobie, keď vládla sama. Toto obdobie je prirodzené. Musíme sa pozrieť aj dozadu, čo sme urobili dobre a kde sme urobili chyby," uviedol Žiga a dodal, že sa budú opierať o veci, ktoré sa podarili, a s ktorými chcú pokračovať ďalej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok