NHL: Blues vyrovnali sériu. Chára pre zranenie na tvári nedohral

TA3 SITA
4.6.2019 07:00

Finálová séria play-off o Stanleyho pohár v NHL je opäť vyrovnaná. Hokejisti St. Louis zvíťazili nad hráčmi Bostonu na domácom ľade 4:2 a dorovnali zápasové skóre na 2:2.

Hrdinom súboja číslo 4 sa stal útočník St. Louis Ryan O´Reilly, autor dvoch gólov. Vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Domáci prestrieľali hostí v pokusoch na bránku 38:23, z toho v tretej tretine 13:4. Piaty zápas finále príde na rad vo štvrtok 6. júna (2.00 h SELČ v piatok nadránom).

Kapitán Bostonu Zdeno Chára už druhýkrát počas finálovej série nedohral zápas pre zranenie. Tentoraz ho zasiahol puk do tváre pri blokovaní strely súperovho útočníka Braydena Schenna v čase, keď z druhej tretiny stihli odohrať 3:07 min. Zakrvavený Chára ihneď zamieril na striedačku a na ľad sa už nevrátil. V tretej tretine sa síce so špeciálnym krytom na tvár objavil medzi spoluhráčmi, ale do súbojov na ľade nezasiahol.

"Necítil sa dobre a bolo mu odporúčané, aby sa nevrátil na ľad. Chcel však byť na striedačke pre svojich spoluhráčov. Momentálne neviem povedať, či nastúpi v piatom zápase finálovej série," uviedol tréner Bostonu Bruce Cassidy, cituje ho oficiálny portál NHL.

Štyridsaťdvaročný Chára stihol odohrať 8:23 min a pripísal si aj asistenciu pri góle Charlieho Coyla v 14. min, ktorým hostia vyrovnali priebežne na 1:1. Celkovo Chára dvakrát vystrelil na bránku domácich a dve strely ich hráčov zablokoval. Skúsený obranca má v aktuálnom play-off na konte 5 bodov za 1 gól a 4 asistencie, celkovo v kariére zaokrúhlil počet asistencií vo vyraďovacej časti NHL na päťdesiat (17+50). Rovnako ako v predchádzajúcich zápasoch finálovej série ďalší Slováci v drese Bruins do diania nezasiahli. Brankár Jaroslav Halák strávil duel na striedačke a útočník Peter Cehlárik nefiguroval na zápasovej súpiske.

Na hráčov St. Louis mala minimálny dopad vysoká prehra 2:7 vo finálovom zápase číslo 3. Od začiatku duelu boli aktívnejším tímom a už po 43 sekundách sa ujali vedenia. Ryan O´Reilly sa obtočil okolo bránky hostí a Tuukka Rask si nestihol zabezpečiť ľavý dolný roh - 1:0. V 14. min hostia prvýkrát vyrovnali. Zdeno Chára vystrelil z ťažkého uhla, Jordan Binnington iba vyrazil puk pred seba a nekrytý Coyle ho poľahly prekonal - 1:1. V 16. min už hráči Blues opäť viedli. Puk sa po strele kapitána Alexa Pietrangela dostal pred Vladimira Tarasenka, ktorý prestrelil Raska - 2:1. Bol to už jedenásty gól v play-off v podaní 27-ročného ruského krídelníka.

"Medveďom" z Bostonu sa podarilo ešte raz vyrovnať a gól opäť padol po odrazenom puku brankárom. Najprv vystrelil Patrice Bergeron a po zákroku Raska už obranca Carlo nemal problém upratať ho do odkrytej časti bránky domácich - 2:2. Rozhodujúci moment zápasu prišiel v 51. min a znova to bola gólová dorážka. O´Reilly šikovne umiestnil puk medzi betóny Raska po predchádzajúcej tvrdej strele Pietrangela - 3:2. Záverečná hra brankára hosťom vôbec nevyšla. Minútu a pol pred koncom tretej tretiny naplnil osud Bostonu gólom do prázdnej bránky Brayden Schenn.

"Nechceli sme dať Bostonu možnosť zakončiť finále na domácom ľade. Štvrtý zápas zvykne byť kľúčový v každej sérii a my sme sa veľmi snažili, aby sme ho zvládli. Hrali sme tvrdo a nekompromisne. Myslím si, že na našej hre to bolo vidieť," zhodnotil zápas číslo 4 útočník St. Louis Jaden Schwartz. "Vybehli na nás, ale to sme očakávali. Celkovo však oni viac túžili dnes po víťazstve ako my, vyhrali rozhodujúce bitky na ľade. V druhej tretine sme ich zatlačili, ale nemali sme dobrý štart do zápasu. To musíme zlepšiť," skonštatoval útočník Bostonu Charlie Coyle.

Finále play-off NHL - pondelok - štvrtý zápas:

St. Louis - Boston 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) - stav série 2:2

Góly: 1. O´Reilly (Sanford, Dunn), 16. Tarasenko (Pietrangelo, B. Schenn), 51. O´Reilly (Pietrangelo, Gunnarsson), 59. B. Schenn - 14. Coyle (CHÁRA), 35. Carlo (Bergeron, Marchand)

Zdeno Chára (Boston) odohral 8:23 min, 1 asistencia, 2 strely, 2 zablokované strely

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok