Našli tých, ktorí v MHD dobili manželov. Obvinení majú 18 rokov

TA3 TASR
3.6.2019 11:07

Krvavý večerný útok v autobuse bratislavskej MHD vyvolal vlnu rozhorčenia. Partia výrastkov dobila manželský pár, ktorý ich upozornil na nevhodné správanie. Polícia hľadala svedkov, keďže útok sa odohral pred zrakmi asi dvadsiatky cestujúcich. Dvaja sa napokon prihlásili. Výsledkom je obvinenie 18-ročného Ondreja Á. a 18-ročného Stanislava G. z Bratislavy.

Útok sa odohral 27. mája v autobuse číslo 83, medzi zastávkami SAV a Damborského. "Podľa doterajších informácií nastúpili v súčasnosti už obvinení a ďalší dvaja mladiství do autobusu idúceho zo zastávky MHD SAV v smere na zastávku Damborského. Počas jazdy autobusom sa táto skupinka správala hlučne, fajčili, robili neporiadok a rozhadzovali rôzne predmety. Jeden z cestujúcich, 52-ročný muž ktorý bol zasiahnutý jedným z hodených predmetov, skupinku slušne napomenul," popísala začiatok incidentu polícia.

Skupinka štyroch mladíkov k nemu potom pristúpila a jeden z nich, Ondrej, mal muža napadnúť viacerými údermi päsťami do oblasti tváre. "Úderom päsťami do oblasti tváre sa nevyhla ani vedľa sediaca 50-ročná manželka muža. Po fyzickom útoku druhý obvinený – Stanislav, začal manželom vulgárne nadávať a vyhrážať sa im fyzickou likvidáciou. Bezprostredne po napadnutí skupinka mladíkov z autobusu vystúpila a odišla. Dôsledne realizovanou operatívno pátracou činnosťou ako aj vykonaním viacerých procesných úkonov policajtov štvrtého bratislavského okresu sa podarilo zhromaždiť dostatok dôkazov, oprávňujúcich stotožnenie páchateľov tohto skutku a ich následné obvinenie," pokračovala polícia.

Osemnásťročný Ondrej čelí v tejto súvislosti obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva, za ktorý v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov. Jeho rovesník Stanislav čelí obvineniu zo zločinu vydierania a prečinu nebezpečného vyhrážania za ktorý v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov. "Obaja obvinení sú v súčasnej dobe stíhaní väzobne," dodala polícia s tým, že sa im napokon prihlásili dvaja svedkovia, ktorých výpovede pomohli objasniť incident. Obom ďakuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok