Šéfku bytovej mafie Znamenákovú odsúdili na dlhoročný trest

TASR
4.7.2012 13:31

Bratislavský pokresný súd vymeral šéfke takzvanej bytovej mafie Zuzane Znamenákovej na 18 rokov nepodmienečne.

Šéfku bytovej mafie Znamenákovú odsúdili na dlhoročný trest
TASR

Informuje o tom portál čas.sk. Trest si má odpykať vo väzení s maximálnym stupňom stráženia, ale rozsudok ešte nie je právoplatný, keďže obžalovaná sa voči verdiktu odvolala. Obhajca obžalovanej označil podanie obžaloby za nezákonné. Obžalovaná, ktorá viackrát vyhlásila, že je nevinná, sa v záverečnej 15-minútovej reči vyjadrila, že celý proces je komický.

Znamenákovú, ktorú polícia a prokuratúra považuje za šéfku jednej zo skupín bratislavskej bytovej mafie, priviedli na pojednávanie z väzby. Bratislavské súdy viackrát zamietli jej žiadosť o prepustenie na slobodu. Obžalovanú zatkli na úteku v Rakúsku v decembri 2009. Po odovzdaní slovenským justičným orgánom je vo vyšetrovacej väzbe. Dodáva ďalej čas.sk

V kauze sú okrem nej obžalovaní aj Ildikó V., Karol K. Ján T.,  Zlatica M., a Karol P. Prví traja svoju vinu na súde priznali. Ostatní obžalovaní, vrátane odsúdenej, sa cítia byť nevinní. Podľa informácie zdroja blízkeho väzenskej stráži si obžalovaná narobila problémy aj vo väznici. "Bola podozrivá, že komunikovala s iným väzobne stíhaným. Radila mu, čo má napísať súdu. Môže to byť porušenie zákona o výkone väzby. Obvinený v kolúznej väzbe prijíma a odosiela korešpondenciu prostredníctvom orgánu činného v trestnom konaní alebo súdu. To sa však v tomto prípade nestalo. Zuzana Z. bola vo väznici preložená na iný oddiel," doplnil povedal zdroj pre čas.sk.

Znamenáková na Okresnom súde Bratislava II figuruje vo dvoch prípadoch. Prvý sa odohral v rokoch 2003-2006. Prokuratúra tvrdí, že celková škoda je takmer 200-tisíc eur. Obžalovaná a jej kumpáni si našli najmä starších a osamelo žijúcich. Vo viacerých prípadoch angažovali "hercov", ktorí pred notárom vystupovali ako vlastníci nehnuteľností. Viacerí mali falošné doklady. Medzi poškodenými je aj invalidná dôchodkyňa bez nôh, alebo žena s Alzheimerovou chorobou. Takto získané byty členovia gangu podľa obžaloby predávali ďalej.

V druhom prípade ide o kauzu podvodu spojenú s domom Viliama Andrášika, ktorého našli mŕtveho. Vyšetrovateľ z jeho vraždy obvinil dvoch mužov. Andrášik bol nezvestný od jari 2007 a jeho telo našli v decembri 2009 vo vodnej nádrži pri Bytči.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok