Peniaze zo slovenských účtov mali skončiť u islamských teroristov

TA3 SITA
31.5.2019 12:15

Českí moslimovia roky prispievali od stoviek korún až po tisíce do zbierok, ktorými chceli pomôcť zaplatiť stavbu mešity v západoafrickom Benine alebo uhradiť starostlivosť o vojnou zmrzačených v Sýrii.

Peniaze zo slovenských účtov mali skončiť u islamských teroristov
iDnes.cz

Polícia však podľa zistení MF DNES teraz pracuje s verziou, že peniaze z dvoch slovenských účtov skončili v skutočnosti u teroristov. Policajti podozrievajú bývalého pražského imáma Sámera Shehadeha, že peniaze vyzbierané medzi českými moslimami odovzdal teroristickej organizácii Džabhat Fatah aš-Šám, v preklade Front za dobytie Sýrie. Tá je nástupníckou organizáciou Džabhat an-Nusra, sesterskej organizácie al-Káidy.

"On bol sólista a aj tieto zbierky boli jeho vlastnou aktivitou. Keby ľudia, ktorí mu prispeli, vedeli, kde peniaze skončia, určite by boli proti," povedal predseda Ústredia moslimských obcí v ČR Muneeb Hassan Alrawi. Shehadeha polícia zatkla v novembri v Jordánsku, kde sa po úteku z Česka skrýval. Bývalý moslimský duchovný je teraz vo väzbe, kde čelí obvineniam z podpory terorizmu a čaká na súd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok