Prichádzajú nové príbehy zo sveta Harryho Pottera. Ako e-knihy

TA3 TASR
31.5.2019 06:46

Britská spisovateľka J. K. Rowlingová - autorka románov o Harrym Potterovi - oznámila, že do konca roka budú vydané štyri nové e-knihy zo sveta tohto známeho čarodejníka. Informovala o tom spravodajská stanica Sky News.

Prichádzajú nové príbehy zo sveta Harryho Pottera. Ako e-knihy
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Nové príbehy by mali byť adaptáciou audiokníh o dejinách a folklóre, ktoré známu autorku inšpirovali k napísaniu diel. Audioknihy boli súčasťou výstavy, ktorú pod názvom Harry Potter - Dejiny mágie organizovala Britská knižnica. Nemalo by ísť o plnohodnotné romány, ale štyri krátke príbehy zamerané na lekcie čarodejníctva, ktoré majú čitateľom umožniť lepšie pochopenie folklóru a mágie v románoch o Harrym Potterovi.

bez-nazvu_7f000001-b0a8-eb3f.png

Internetová stránka Pottermore.com - na ktorej Rowlingová informuje okrem iného aj o svojich nových projektoch -, na margo nových kníh uvádza, že čitateľom "umožnia absorbovať zaujímavé postavy a kuriózne udalosti skutočných dejín mágie v kompaktnejšej podobe". Súčasťou kníh budú tiež poznámky, rukopisy a náčrty, ktoré boli predstavené na výstave v Britskej knižnici.

Prvá dvojica príbehov by mala byť vydaná do konca júna pod názvom Harry Potter: Prehľad kúziel a obrana proti čiernej mágii a Harry Potter: Prehľad elixírov a herbológia. Ďalšie dve knihy, Harry Potter: Prehľad veštenia a astronómia a Harry Potter: Prehľad starostlivosti o zázračné tvory, by mali byť publikované ešte do konca tohto roka. Knihy by mali byť podľa stránky Pottermore.com v prvom vydaní dostupné v angličtine, francúzštine, taliančine a nemčine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok