Slovensku hrozí, že Duckého zmenky bude musieť preplatiť

TASR, HN
4.7.2012 09:46

Slovensku hrozí, že predsa len bude musieť zaplatiť za tzv. Duckého zmenky. V kauze nastal nečakaný zvrat, uvádza dnešné vydanie Hospodárskych novín. Do sporu podľa listu opätovne vstúpila Generálna prokuratúra SR, ktorá v tejto veci podala už druhé mimoriadne dovolanie.

Slovensku hrozí, že Duckého zmenky bude musieť preplatiť
ČTK

Namietla, že pri rozhodnutí Najvyššieho súdu v prospech štátu, rozhodoval nezákonný senát. "Bola som dosť prekvapená, že sa v tom angažujú v neprospech štátu a navyše si myslím, že ich dôvody neobstoja," cituje denník sudkyňu Najvyššieho súdu Zuzanu Ďurišovú, ktorá predsedala vtedajšiemu senátu.

Podľa informácií denníka je dovolanie prokuratúry na najvyššom súde už viac ako rok, zrejme ho podpisoval námestník vtedajšieho generálneho prokurátora Ladislav Tichý. Podľa informácie predsedu obchodnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu Juraja Semana je na súde asi desať sporov ohľadom Duckého zmeniek.

Hospodárske noviny rozoberajú aj tému ovplyvňovania sudcov a spomínajú sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Štefanka, ktorý Hospodárskym novinám hovoril o tlakoch na rozhodovanie v prípade Duckého zmeniek. Ďurišová tieto slová nevyvrátila. "Keď vezmem do úvahy len svoj osud, tak ten tieto jeho náznaky potvrdzuje," vyjadrila sa Ďurišová pre denník. Sudkyňu, ktorá sa 30 rokov špecializovala na obchodné právo, preložil Štefan Harabin do správneho kolégia, dodávajú Hospodárske noviny.

Situáciu na Najvyššom súde možno budú preberať aj v parlamente. Poslankyňa Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) žiada predsedu ústavnoprávneho výboru Roberta Madeja (Smer-SD), aby sa situáciou na Najvyššom súde zaoberali, píše denník Hospodárske noviny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok