Komplic v kauze Valkovej vraždy sa dohodol na vine a treste

TA3 TASR SITA
30.5.2019 16:23

Jaroslav Klinka uzatvoril s prokurátorom dohodu o vine a treste vo veci vraždy advokáta Ernesta Valka, pričom sa priznal k účasti na lúpeži v dome právnika. Prokurátor mu navrhuje trest odňatia slobody v trvaní siedmich rokov a dvoch mesiacov.

Jaroslav Klinka, komplic Jozefa Radiča v prípade vraždy Ernesta Valka, uzavrel dohodu o vine a treste, pričom sa priznal k účasti na lúpeži v dome právnika v novembri 2010. "Dnes bola uzatvorená dohoda o vine a treste medzi prokurátorom trestného odboru Generálnej prokuratúry SR a obvineným J. K.,"  uviedla hovorkyňa GP Andrea Predajňová s tým, že Klinka by mal dostať trest sedem rokov a dva mesiace väzenia so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia, takisto trest prepadnutia veci a ochranný dohľad.

"Trest je súhrnný vzhľadom na rozsudok Okresného súdu v Žiari nad Hronom z roku 2007, kde bol obvinený odsúdený za trestný čin lúpeže na trest odňatia slobody vo výmere šesť rokov a osem mesiacov," dodala hovorkyňa. O dohode by mal rozhodovať Okresný súd v Pezinku. Radiča súd nedávno oslobodil spod obžaloby za nedovolené ozbrojovanie.

Ernesta Valka zavraždili 9. novembra 2010 v jeho dome v Limbachu. Bývalý predseda Ústavného súdu SR bol jedným z najvplyvnejších právnikov a venoval sa viacerým citlivým kauzám. O tom, že motívom vraždy bola lúpež a páchateľmi lupiči, ktorých Valko prekvapil, hovoril už dávnejšie bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok