O miesto na košickom ústavnom súde zabojujú aj nováčikovia

TA3 TASR
30.5.2019 12:32

O post sudcu Ústavného súdu v Košiciach sa v najnovšej voľbe uchádza 16 kandidátov. Potvrdil to šéf parlamentného ústavnoprávneho výboru Róbert Madej. Všetci okrem dvoch sa o post uchádzajú opätovne. Plénum by malo ďalších kandidátov na ústavných sudcov voliť na júnovej schôdzi.

O dvanástej hodine sa skončila možnosť prihlásiť sa do ďalšej voľby kandidátov na sudcov ústavného súdu. Ešte v stredu popoludní bolo prihlásených len šesť uchádzačov. Ďalšia voľba chýbajúcich kandidátov na ústavných sudcov bude na schôdzi NR SR, ktorá sa začne 18. júna. Kandidátov má predtým opäť vypočuť ústavnoprávny výbor. 

Poslanci vyberali kandidátov už v troch voľbách. Stále však nezvolili dostatočný počet kandidátov. Prezidentovi poslali celkovo 12 kandidátov, z potrebných 18. Andrej Kiska tak zatiaľ vymenoval len troch nových sudcov. Na ústavnom súde je v súčasnosti sedem z celkového počtu 13 sudcov. Prezident avizoval, že ďalších vymenuje, až keď poslanci doplnia potrebný počet kandidátov tak, ako to od nich vyžaduje ústava.

Kandidátmi na post ústavného sudcu sú Katarína Čechová, Rudolf Čirč, Ladislav Duditš, Michal Ďuriš, Libor Duľa, Boris Gerbery, Martina Jánošíková, Štefan Kseňák, Peter Kubík, Michal Matulník, Peter Melicher, Edita Pfundtner, Zuzana Pitoňáková, Radoslav Procházka, Peter Straka a Robert Šorl. Čirč a Kubík sú novými uchádzačmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok