Známy prokurátor sa vzdal funkcie v akadémii. Dôvodom je Kočner

TA3 TASR
30.5.2019 16:45

Zástupca riaditeľa Justičnej akadémie Ladislav Tichý sa vzdal k 30. júnu svojej funkcie. Potvrdil to riaditeľ akadémie Peter Hulla. Podnet na preverenie pôsobenia Tichého v Justičnej akadémii podala ministrovi spravodlivosti Gáborovi Gálovi Nadácia Zastavme korupciu.

Známy prokurátor sa vzdal funkcie v akadémii. Dôvodom je Kočner
TASR/Pavel Neubauer

Dôvodom bola jeho komunikácia s obvineným Marianom Kočnerom. "Po oboznámení sa s prepisom medializovanej sms komunikácie a na základe oboznámenia sa s listom riaditeľa akadémie, adresovaným predsedníčke a členom Rady Justičnej akadémie, prijal Ladislav Tichý osobné rozhodnutie a vzdal sa funkcie k 30. júnu," vysvetlil Hulla.

Nadácia poukazuje na to, že prokurátor Tichý mal komunikovať s Kočnerom, obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Obsahom komunikácie malo byť sledovanie novinárov. Malo sa tak stať krátko pred vraždou novinára a jeho snúbenice.


Justičná akadémia je nezávislou vzdelávacou inštitúciou, ktorá bola zriadená zákonom ako rozpočtová organizácia ministerstva spravodlivosti. Zabezpečuje vzdelávanie sudcov, prokurátorov a súdnych úradníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok