NAKA udrela v okolí Nitry, v putách skončili aj policajti

TA3 SITA
29.5.2019 07:49

Niekoľkými obvineniami sa skončila protidrogová razia NAKA pod názvom VENAL 3. Šestnásť osôb čelí obvineniam zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, 12 z nich aj z drogovej trestnej činnosti. Šesť obvinených je vo väzbe, policajti zadržali päť osôb, medzi nimi aj policajta, príslušníka Kriminálneho úradu Finančnej správy a bývalého policajta. Po ďalších piatich pátrajú.

NAKA udrela v okolí Nitry, v putách skončili aj policajti
SITA/Polícia SR

Zločinecká skupina minimálne od roku 2007 pôsobila prevažne v Trnavskom a Bratislavskom kraji, najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. Išlo predovšetkým o drogovú a násilnú trestnú činnosť. Ako uviedla polícia, násilie využívali na posilnenie postavenia v regiónoch alebo zastrašovanie svojich členov, či konkurenčných skupín, všetko za účelom zisku.

Skupina zabezpečovala látky na výrobu metamfetamínu a drogy aj vyrábali. Cez svojich dílerov predávali aj kokaín. Od roku 2015 do minulého roku zabezpečili prekurzory na výrobu takmer 80 kg metamfetamínu za viac ako 1,8 milióna eur. Počas vyšetrovania polícia vypočula svedkov, vykonali domové prehliadky aj prehliadky iných priestorov. Obvineným hrozia tresty na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Finančná správa je podľa hovorkyne Ivany Skokanovej pripravená poskytnúť pri vyšetrovaní potrebnú súčinnosť. "Vzhľadom na to, že prípad rieši polícia, nebudeme v tejto chvíli konkretizovať žiadne podrobnosti. Môžeme však ubezpečiť, že ak sa preukáže previnenie pracovníka finančnej správy, vedenie finančnej správy bude postupovať nekompromisne," uviedla Skokanová. Dodala, že akékoľvek páchanie trestnej činnosti je neakceptovateľné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok