Pred Trumpom sa triasli budovy, Japonsko zasiahlo zemetrasenie

TA3 TASR
25.5.2019 12:46

Stredne silné zemetrasenie zasiahlo východné Japonsko. Budovy sa triasli aj v hlavnom meste Tokio, niekoľko hodín pred príchodom prezidenta USA Donalda Trumpa.

Pred Trumpom sa triasli budovy, Japonsko zasiahlo zemetrasenie
ČTK

Podľa americkej geologickej služby USGS malo zemetrasenie magnitúdu 5. Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v južnej časti prefektúry Čiba, približne 60 kilometrov juhovýchodne od Tokia. Práve v tejto prefektúre má Trump hrať v nedeľu golf s japonským premiérom Šinzóom Abem.

Varovanie pre prívalovými vlnami cunami nebolo vydané a zatiaľ neboli hlásené ani zranenia či škody. Trump a jeho manželka Melania medzitým do Tokia už prišli, na medzinárodnom letisku Haneda pristál prezidentský špeciál Air Force One po 14-hodinovej ceste. Po krátkom privítaní sa šéf Bieleho domu zúčastní na večeri s obchodnými lídrami v rezidencii amerického veľvyslanca.

Americký prezident tak začal štvordňovú štátnu návštevu Japonska, ktorá bude zameraná na posilňovanie vzťahov s východoázijskou krajinou a na rozhovory o obchode a rastúcich hrozbách zo strany Severnej Kórey. Trump bude tiež prvým svetovým lídrom, ktorý sa stretne s novým japonským cisárom Naruhitom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok