Lídri protimigrantských strán sa stretli v Miláne, vystúpil aj Kollár

TA3 TASR
18.5.2019 19:06

V talianskom Miláne sa stretli lídri európskych protimigrantských politických strán. Stretnutie zorganizoval predseda talianskej strany Liga Severu Matteo Salvini.

Tisícky ľudí sa zhromaždili na námestí pred milánskym dómom, aby oslávili vytvorenie aliancie európskych nacionalistických strán, ktorú inicioval taliansky vicepremiér a minister vnútra Matteo Salvini. Na zhromaždení sa zúčastnil aj predseda slovenského hnutia Sme rodina Boris Kollár. "Som rád, že tu dnes môžem byť s vami," povedal Kollár vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Facebook. Salvini je podľa jeho slov najpopulárnejší svetový politik na Slovensku.

"Slovákom sa páči preto, lebo dokázal vyriešiť problém s migrantmi," povedal Kollár. "On chráni tradície a pomáha tým, ktorí to najviac potrebujú," pokračoval. Kollár zhromaždených ľudí vyzval, aby zjednotili svoje sily. Líder hnutia Sme rodina sa kriticky vyjadril na adresu tradičných politikov na Slovensku, v Taliansku a v Európskej únii.

Salvini, ktorý je lídrom protiimigračnej strany Liga Severu, by chcel dosiahnuť zomknutie krajne pravicových strán v rámci svojej pravicovej Aliancie pre ľudí a národy. Do Milána prišla aj líderka francúzskej krajne pravicovej populistickej strany Národné združenie Marine Le Penová a spolupredseda pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko Jörg Meuthen.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok