Dve minúty všetko zmazali. Ako sa môžeme dostať do štvrťfinále?

TA3 TASR
16.5.2019 09:33

Slovenskí hokejisti prehrali v kľúčovom zápase s Nemeckom 2:3 a postup z A-skupiny už nemajú vo vlastných rukách. Čo sa musí stať, aby sme sa napriek tomu dostali do štvrťfinále?

Dve minúty všetko zmazali. Ako sa môžeme dostať do štvrťfinále?
SITA/Marek Lukáč

Máme len tri body

"Hrali sme výborný hokej 58 minút. Nedali sme im gólovú šancu, boli sme k nim natesno, nedávali sme im priestor. V záverečných dvoch minútach nám však zmazali našu dobrú prácu," uviedol obranca Erik Černák. Na prienik do štvrťfinále domácich MS sa musia slovenskí hokejisti spoliehať na zaváhania aspoň jedného z trojice favoritov košickej vetvy Fínska, USA alebo Kanady.

Slováci majú po štyroch dueloch na konte len tri body a patrí im šieste miesto v tabuľke. V ďalších troch stretnutiach s Francúzskom, Veľkou Britániou a Dánskom môžu získať najviac ďalších deväť, čiže dokopy 12 bodov. Tie už majú na konte Nemci, k tomu lepší vzájomný zápas a tak ich Slováci v tabuľke už nemôžu predbehnúť. Za predpokladu, že favoriti skupiny Fínsko, USA a Kanada nestratia body s papierovo slabšími súpermi, Slováci sa šiestykrát za sebou nedostanú do štvrťfinále.

Tabuľka A-skupiny:
1. Nemecko        4 4 0 0 0 12:5  12
2. USA             4 2 1 0 1 17:10  8
3. Fínsko         3 2 0 1 0  9:6   7
4. Kanada          3 2 0 0 1 15:8   6
5. Dánsko          3 1 1 0 1 15:6   5
6. Slovensko      4 1 0 0 3 13:14  3
7. Francúzsko     3 0 0 1 2  6:16  1
8. Veľká Británia 4 0 0 0 4  4:26  0

Šancí je viacero

Teoretických šancí na postup domácej reprezentácie je ešte viacero. Dokonca aj s desiatimi či jedenástimi bodmi. Najväčšia možnosť je, ak budú bodovať naplno v zostávajúcich troch dueloch a na konte budú mať 12 bodov. Najschodnejšie sa v tomto prípade javí prienik cez USA, s ktorými majú lepší vzájomný duel. To by však Američania, momentálne s ôsmim bodmi, nemohli v zostávajúcich troch stretnutiach nazbierať viac ako štyri body. Napríklad, ak by zdolali Dánsko, prehrali s Nemeckom a to aj po predĺžení a nájazdoch a zároveň nebodovali v derby s Kanadou.

Cez Fínov a "javorové listy" je teória postupu už dosť vzdialená realite. "Suomi" totiž majú sedem bodov a čakajú ich dva zápasy s oustidermi skupiny Veľkou Britániou a Francúzskom a ďalšie dva s Dánskom a Nemeckom. Aj šesťbodová Kanada má k dobru štyri stretnutia, postupne s Francúzskom, Nemeckom, Dánskom a USA. Obe krajiny majú navyše v prípade rovnosti bodov so Slovenskom lepší vzájomný duel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok