Hudáček si doliečil zdravie, zápasu proti Kanade sa nevie dočkať

TA3 TASR
13.5.2019 16:00

Prvé dva zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie sledoval len z tribúny, do tretieho už konečne zasiahne. Libor Hudáček si doliečil zdravotné problémy a už sa nevie dočkať pondelňajšieho večera, keď sa Slovensko stretne v A-skupine s Kanadou. "Budem si to užívať, určite budú aj zimomriavky," povedal.

Hudáček si doliečil zdravie, zápasu proti Kanade sa nevie dočkať
SITA/Ján Viazanička

Užíval si len z tribúny

Dvadsaťosemročný útočník si priniesol chorobu zo svojho klubu už na zraz v posledný týždeň záverečnej prípravy. Tá ho trápila aj v úvode domáceho šampionátu, stále bral antibiotiká a tak absolvoval stretnutia s USA (4:1) i Fínskom (2:4) len ako divák.

dsc-2211_7f000001-761b-752b.jpg

"Dlho som nesledoval zápasy z tribúny a hlavne v reprezentácii. Bolo to príjemné, pozrel som si to z výšky, dal som si aj klobásku. Myslím si, že chalani odohrali oba zápasy super, môžeme držať hlavy hore a proti Kanade nastúpiť s veľkým odhodlaním a sebavedomím," povedal.

Do tímu chce priniesť pohodu

Na rozkorčuľovaní pred duelom s "javorovými listami" už bol pripravený a nedočkavý konečne pomôcť svojim spoluhráčom na ľade. "Cítim sa dobre, som správne namotivovaný. Chlapci hovorili, že je počas zápasov teplo, tak uvidíme, aké to bude. Určite to však bude náročný duel," povedal.

Realizačný tím pred šampionátom uvažoval zaradiť Hudáčka do prvých dvoch útokov. Nakoniec sa predstaví v treťom na pozícii centra s krídlami Róbertom Lantošim a Markom Daňom. "Do tímu chcem priniesť pohodu, rýchlosť, kreativitu a pridať energiu a ťah na bránku. Všetky veci, ktoré odo mňa očakávajú tréneri a diváci," dodal útočník českého vicemajstra Bílí Tygři Liberec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok