Úspechy i plány EÚ. O činnosti EP informuje aj mobilná aplikácia

TA3 SITA
11.5.2019 18:19

Prehľad dosiahnutých úspechov aj to, čo plánuje Európska únia ešte urobiť ponúka aplikácia Citizens' App. Navrhol ju Európsky parlament.

Úspechy i plány EÚ. O činnosti EP informuje aj mobilná aplikácia
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Aplikácia poskytuje prehľad iniciatív rozdelených podľa tém či lokality. Je dostupná vo všetkých 24 úradných jazykoch EÚ. Je dostupná zadarmo na App Store aj Google Play. Aplikácia ponúka prehľad toho, čo Únia urobila aj plánuje urobiť, poskytuje informácie o rozličných podujatiach, informuje o miestnych aj národných iniciatívach.

Obsahuje aj videá, podcasty a prezentácie. Aplikáciu si možno prispôsobiť – možno si do osobného kalendára pridať zaujímavé udalosti, označiť jednotlivé témy, hodnotiť iniciatívy, ale aj dostávať upozornenia na témy, ktoré užívateľa zaujímajú. Takisto sa z nej dá zdieľať obsah na sociálnych sieťach.

Koncom mája sa v Európskej únii konajú voľby do Európskeho parlamentu. Trvajú od 23. do 26. mája. Na Slovensku si občania zvolia svojich 14 europoslancov v sobotu 25. mája. Výsledky však budú známe až v nedeľu v noci, keď sa zatvoria všetky volebné miestnosti v EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok