Dohodli sa. Bratislavskí vodiči MHD už nehrozia štrajkom

TA3 TASR
9.5.2019 16:21

V Dopravnom podniku Bratislava sa končí štrajková pohotovosť, ktorá trvala od začiatku mája. Potvrdili odborári z DPB, ktorí podpísali dodatok ku kolektívnej zmluve. Dopravný podnik spresnil, že sa dohodol s hlavným mestom na zvýšení miezd pre svojich zamestnancov s účinnosťou od 1. júla. Nárast mzdy sa dotkne všetkých zamestnancov.

Dohodli sa. Bratislavskí vodiči MHD už nehrozia štrajkom
TASR

DPB sa dohodol s hlavným mestom na zvýšení miezd pre svojich zamestnancov s účinnosťou od 1. júla. "Naplnil sa tak prísľub vedenia mesta aj dopravného podniku, ktorý bol daný zamestnancom na stretnutí s primátorom Matúšom Vallom," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.


Nárast mzdy sa dotkne všetkých zamestnancov. Najväčšie zvýšenie mzdy sa bude týkať nedostatkových, kvalifikovaných robotníckych profesií (nárast viac ako 20 percent) a vodičov prostriedkov MHD (nárast takmer desať percent). "V robotníckych profesiách ide o historicky najvyšší nárast miezd a u vodičov o najvyšší nárast za posledné roky. S dohodou o náraste miezd súhlasia aj všetky tri odborové organizácie, ktoré sa zúčastňujú na kolektívnom vyjednávaní," povedala Volfová.

Odborári potvrdili, že štvrtkovým podpisom dodatku ku kolektívnej zmluve sa zároveň končí štrajková pohotovosť v DPB. Do štrajkovej pohotovosti vstúpili od začiatku mája. Od zamestnávateľa požadovali zvýšenie miezd pre zamestnancov. Uplynulé dni avizovali, že ak sa do štvrtka s vedením DPB nedohodnú na požadovanej úprave miezd, budú zvažovať vyhlásenie štrajku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok