EÚ čelí výzvam, choďte voliť. Kiska sa pridal k 21 prezidentom

TA3 TASR
9.5.2019 10:09

Prezident Andrej Kiska sa pripája k výzve 21 prezidentov pred voľbami do Európskeho parlamentu. "Európa potrebuje silný hlas národov. Preto vás vyzývame, aby ste uplatnili svoje právo voliť. Ide o našu spoločnú európsku budúcnosť," uviedol Kiska na sociálnej sieti.

EÚ čelí výzvam, choďte voliť. Kiska sa pridal k 21 prezidentom
Facebook.com/Andrej Kiska

Kiska dopĺňa, že Európska únia čelí viac než kedykoľvek predtým vážnym výzvam. Medzi tie zahrnul túžbu časti obyvateľstva EÚ zvrátiť jeden alebo viacero integračných krokov. Takisto spomína brexit a na druhej strane hlasy, volajúce po väčšej integrácii.

"Názory na tieto otázky sa líšia medzi občanmi a vládami členských štátov, ako aj medzi nami, hlavami štátov. Všetci sa však zhodneme na tom, že európska integrácia a jednota sú nevyhnutné, a že chceme pokračovať v Európe ako Únii," dopĺňa prezident.

Európa podľa neho potrebuje silný hlas národov. "Preto vás vyzývame, aby ste uplatnili svoje právo voliť. Ide o našu spoločnú európsku budúcnosť,“ uzatvára výzvu Kiska. Ňou sa pripojil k prezidentom ako je napríklad Emmanuel Macron, Miloš Zeman alebo Frank-Walter Steinmeier. Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať 25. mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok